Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

13 punts a tenir en compte abans de comprar una casa

març 29, 2019 | Últimes entrades, Inmobiliaria, Patrimoni

Coneixes els oblits més freqüents per part dels compradors en adquirir una casa? A Grup Solfinc sabem que són petits oblits, però de gran rellevància i solen ser comesos pel 70% dels compradors. Aquí te’ls presentem:

 1. Pressió de l’aigua. És important revisar les aixetes de banys i cuina i assegurar-se que en un futur no caldrà canviar aquestes instal·lacions o, pitjor encara, que es tracta d’un problema de disseny de l’edifici amb difícil solució.
 2. Calefacció deficient. Revisa bé el sistema de calefacció de l’habitatge. Has de consultar si és individual o central i, en aquest cas, provar la temperatura dels radiadors. Així estaràs segur de no passar fred.
 3. Un element de gran importància. En el cas que l’habitatge no disposi d’ascensor, informa’t dels plans que existeixen per a instal·lar-ho i com pot afectar-te. La seva instal·lació pot suposar un gran desemborsament econòmic.
 4. Pagament de subministraments i impostos al dia. Un dels aspectes que se solen passar per alt. És important comprovar si l’actual propietari de l’habitatge està al dia del pagament dels subministraments.
 5. Edificis catalogats. Abans de comprar un habitatge d’aquestes característiques, hem de conèixer el seu nivell de protecció. Això suposarà que les obres i reformes que necessitem fer estiguin molt limitades.
 6. La legalitat de l’edifici. Si l’edifici es trobés en una situació d’infracció urbanística, o fora d’ordenació, hem de ser conscients que la responsabilitat passarà al nou comprador. Això significa que ens poden obligar a reposar la legalitat i pagar tot el que això suposi. No obstant això, al 2016 el Tribunal Suprem fixava doctrina en considerar que els compradors podran recuperar els diners en els casos en els quals el venedor li hagués ocultat irregularitats urbanístiques, motiu pel qual considera que el contracte de compravenda de l’immoble quedaria anul·lat. En qualsevol cas, és millor no arriscar-se.
 7. Comprovar titularitat de l’habitatge. És absolutament necessari comprovar qui és el titular de l’habitatge. Es recomana comprovar en el registre les càrregues sobre l’habitatge si existeixen anotacions d’embargament o informació sobre possibles afectacions viàries.
 8. Veïnat. Un veí problemàtic pot fer molt molesta la nostra vida. En aquest sentit, és millor consultar amb el president de la comunitat i estar segurs que no hi haurà sorpreses.
 9. Cèdula d’habitabilitat. Abans de comprar o signar qualsevol contracte, cal comprovar que l’immoble disposa de la cèdula d’habitabilitat que és imprescindible per a donar d’alta els subministraments i poder entrar a viure. A Catalunya, és obligatori per a poder fer la transmissió de l’habitatge,
 10. Informar-se de desemborsaments sorpresa. No sempre es té en compte i és un aspecte molt important.
 11. Habitatge amb “bestiola” dins. Encara que sembli impensable, aquestes coses passen. Compres la teva casa i quan entres a viure hi ha una persona dins vivint de lloguer.
 12. Comprovar si comprem un habitatge lliure o protegit. En principi n’hi ha prou amb demanar una nota simple. Tot habitatge protegit té una sèrie de limitacions a l’hora de ser venuda. Es necessita un permís de venda i el comprador ha de complir una sèrie de requisits.
 13. Segur d’incendis. És important assegurar l’habitatge des del minut un. No seria la primera vegada que la casa s’incendia o inunda abans que el nou propietari entre a viure.

 

Confiï en professionals com els de Grup Solfinc, als quals pot conèixer i anar a visitar en persona l’habitatge i així tenir total tranquil·litat i confiança de comptar amb un assessor professional. Qualsevol dubte, estarem encantats de resoldre-la.

Per a què serveix la nota simple d’un habitatge?

Per a què serveix la nota simple d’un habitatge?

Benvingut al blog de Solfinc! Si alguna vegada has pensat a comprar un habitatge a Barcelona, segurament t'has trobat amb termes legals que poden semblar confusos. Un dels documents més importants en qualsevol transacció immobiliària és la nota simple. Saps per a què...

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

A Solfinc, sabem que la seguretat i el bon funcionament dels ascensors a la teva comunitat són essencials. Els nostres administradors de comunitats estan sempre al dia amb les últimes normatives i regulacions per assegurar-te la millor gestió. El passat 1 de juliol va...

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Vendre un pis de manera ràpida i obtenir el millor preu possible pot ser tot un desafiament, però amb les estratègies adequades, és totalment assolible. En aquest article, explorarem consells efectius que t'ajudaran a optimitzar el procés de venda, assegurant els...