Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Com potenciar el valor del nostre habitatge en propietat

ag. 16, 2022 | Patrimoni, Patrimoni, Últimes entrades, Últimes entrades

Espanya és un país de propietaris. Les darreres dades oficials disponibles assenyalen que el 75,1% de la població té un habitatge en propietat. Un percentatge molt superior a Alemanya (50,5%), Àustria (55,3%) o Dinamarca (59,3%). A continuació us explicarem com potenciar el valor del nostre habitatge.

L’habitatge en propietat té un gran valor per a les famílies. D’una banda, per a la majoria és casa seva i aquesta és, a més, una relació a llarg termini; de l’altra, és la principal inversió patrimonial. En aquest sentit, les estadístiques determinen que la propietat d‟immobles suposa entre el 80 i el 98% de la riquesa de les famílies espanyoles. En qualsevol cas, el seu valor va molt més enllà de proporcionar-nos aixopluc i confortabilitat.

Com a part fonamental del patrimoni, potenciar el valor del nostre habitatge és una oportunitat i una necessitat alhora. Així mateix, com que l’immoble és la llar de la majoria dels propietaris, el seu manteniment i protecció són pilars essencials per garantir la conservació del patrimoni i la qualitat de vida del propietari.

Adaptar l’habitatge a les necessitats que sorgeixen amb l’envelliment

Com que és una relació a llarg termini, una altra variable que els propietaris han de tenir en compte és l’efecte del pas del temps. Una de les principals preocupacions dels espanyols davant d’una propera vellesa són tenir problemes de mobilitat i patir una malaltia crònica. Això vol dir que és prioritari adaptar l’immoble a les necessitats que sorgeixen a mesura que envellim.

Tots dos aspectes tenen un impacte en les condicions de l’immoble on vivim, ja que implica que ha d’estar adaptat per proporcionar la major qualitat de vida possible. Disposar d’un ascensor, d’un plat de dutxa o de rampes són elements claus per adaptar la nostra llar a les necessitats derivades d’una longevitat més gran.

Les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) revelen que el 2055 un 25,3 per cert de la població espanyola en tindrà més de 70 anys, un rècord històric (el 2020 aquest percentatge era del 14,4%).

Cal tenir en compte que al voltant del 51% dels habitatges a Espanya estan poc a res adaptats, per la qual cosa és un problema evident de cara a una societat cada vegada més envellida i amb més expectativa de vida.

potenciar el valor del nostre habitatge

Adaptació de la llar per les necessitats derivades de l’edat

A part d’adaptar la nostra llar a les necessitats derivades d’una longevitat més gran, per incrementar el valor del nostre habitatge és important tenir cura dels diferents aspectes clau:

 • Crear atractiu exterior: Accions tan simples com pintar la porta de l’habitatge, retocar les vores, instal·lar caixes de flors o cuidar el jardí, poden ajudar-te a donar una imatge més atractiva, element essencial que incrementa el valor del teu habitatge.
 • Guanyar metres de l’habitatge sense ampliar-lo: Un dels elements que augmenten el valor d’un habitatge a l’hora de buscar-lo és l’espai i el nombre d’habitacions. Accions com llençar envans, treure o afegir habitacions, desfer-se de passadissos massa llargs o col·locar els mobles de manera que aportin sensació d’amplitud, convertiran cada metre útil en un espai realment utilitzable.
 • Compromís amb el medi ambient: Petits detalls com una caldera més eficient o detectors de presència per a la il·luminació, així com la instal·lació de panells solars o la implantació de tecnologies intel·ligents ajuden a incrementar el valor de el nostre habitatge. Cal tenir en compte les diferents ajudes a la millora energètica que ofereixen les diferents comunitats autònomes.
 • Tenir cura de finestres i parets: Les parets són les que més pateixen per l’ús diari i el seu deteriorament és fàcilment perceptible. Amb la qual cosa una manera simple i fàcil de potenciar el valor del nostre habitatge és pintant tota la casa d’un color clar i neutre. També és important prestar atenció a les finestres, que aïllen bé, tant acústicament com tèrmicament. Per tant, si el teu habitatge està ubicat en una zona cèntrica amb força trànsit, que les finestres aïllen del soroll exterior és fonamental.
 • Renovar cuines i banys: Un altre dels elements que poden incrementar el valor del nostre habitatge és la renovació de la cuina i el bany, ja que en disposar d’armaris encastats, electrodomèstics i sanitaris, són les dues zones de la casa que les persones presten més atenció a lhora de llogar o comprar. Per aquest motiu és imprescindible que totes dues zones estiguin en bon estat i el més actualitzades possible. Això no implica haver d’invertir molts diners a reformar tot l’habitatge , però sí que és convenient renovar tot allò que estigui més deteriorat o antic.
 • Millorar l’eficiència energètica: Intentar millorar la eficiència energètica de l’habitatge és un concepte que a poc a poc va agafant pes i importància i un element essencial per augmentar el valor de l’habitatge, ja que va directament lligat a la possibilitat de disminuir el consum. Aquestes són tres mesures que es poden realitzar i ajudaran a millorar aquesta eficiència:
  • Canviar les bombetes per unes de baix consum, això ajudarà a reduir la despesa energètica de manera considerable.
  • Si cal canviar algun electrodomèstic, assegureu-vos de comprar electrodomèstics eficients.
  • Millorar les xarxes de calefacció i aigua calenta.

Pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web. D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per a més contingut del sector.

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

En l'àmbit de l'administració de comunitats, una llicència d'obra és un document essencial emès per les autoritats pertinents que autoritza legalment l'execució de treballs de construcció, renovació o modificació en una propietat. Aquestes llicències garanteixen que...