Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

A què es deuen els preus tan elevats dels habitatges en lloguer a Barcelona?

oct. 15, 2019 | Últimes entrades

Cada vegada és més complicat trobar pisos de lloguer a un preu assequible a Barcelona i per això són moltes les famílies que han d’anar a viure a ciutats properes. En els últims 5 anys els preus fàcilment han augmentat un 50% aproximadament. La pregunta és, com hem arribat a aquesta situació? Hi ha diversos motius i en aquest article n’analitzarem els 3 més clars:

  • La demanda és molt superior a l’oferta

Barcelona és una ciutat que està de moda i molta gent vol venir a viure-hi. Barcelona és una ciutat que rep visitants d’arreu i s’ha convertit en un referent mundial.

  • Hi ha menys oferta que demanda

Molts propietaris no volen posar els seus pisos en lloguer per falta de seguretat jurídica: quan un llogater no paga, passa una mitja de mig any, d’ençà que posen la demanda fins que recupera l’habitatge. Molts propietaris quan passen una mala experiència com aquesta no volen saber res de llogar i per això venen l’habitatge i, per tant, hi ha menys pisos de lloguer al mercat.

  • Pocs habitatges de protecció oficial

La prioritat de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat hauria de ser la construcció d’habitatge públic per satisfer les necessitats d’aquests. Parlen molt de com això és una prioritat per ells, però la realitat demostra una altra cosa. Volen passar aquesta responsabilitat a la part privada i no hauria de ser així. Si hi hagués més oferta d’habitatge social segur que els preus baixarien, ja que si l’oferta s’iguala a la demanda o la supera, els preus baixen.

Podem dir, per tant, que necessitem més pisos en lloguer (més oferta) per tal que els preus s’ajustin. Perquè això passi, ha d’haver-hi més seguretat jurídica (llavors els particulars posaran més pisos en lloguer) i els estaments públics (Ajuntament i Generalitat) han de fer més habitatges socials. Si tot això és dur a terme, de ben segur que hi haurà força més oferta, els preus seran més adequats i moltes famílies no hauran de marxar a viure als afores de Barcelona.

 

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...