Els administradors de finques com a servei essencial

febr. 23, 2021 | Últimes entrades, Últimes entrades

El suport a les comunitats veïnals en circumstàncies com les del temporal Filomena constitueix una tasca afegida, però també fonamental.

Les conseqüències del temporal “Filomena” als nostres carrers, als nostres edificis i fins i tot en els nostres treballs i també en les nostres pròpies vides han desfermat una nova onada d’indignació contra polítics i institucions de tot tipus. I és que, davant situacions tan adverses, l’ésser humà tracta sempre de trobar un culpable.

Poc es parla, però, en aquesta Espanya de quixots anònims, dels administradors de finques, considerats servei essencial, que s’han decidit a fer pinya i posar-se, de nou, a la feina. Aquest cop no per evitar la propagació d’una pandèmia, sinó per col·laborar en pal·liar els efectes d’una borrasca de neu la magnitud ha superat qualsevol previsió per molt planificada que estigués per esdevenir, com assenyala una vegada i una altra l’alcalde de Madrid, en catàstrofe natural.

Conscients que la unió fa la força i que amb els mitjans telemàtics podíem informar directament el 80% de la població de Madrid que viu en comunitats de propietaris, els Administradors de Finques Col·legiats ens encarreguem de realitzar aquest servei essencial, durant els mesos de confinament a la pandèmia per Covid-19. Realitzant la interpretació normativa de les ordres sanitàries, aplicant-les a les comunitats i traslladant informació en temps real al conjunt de la ciutadania a través de llistes d’emails, de whatsapps i d’infografies col·locades en els portals, a més de les notícies difoses a través dels mitjans i les xarxes socials.

Durant aquests mesos treballem en un doble vessant. D’una banda, l’habitual nostra, que és gestionar les comunitats, fer que funcionin, alguna cosa realment important en moments com els que hem viscut, en què el 100% de la població es troba a casa seva. I al mateix temps, la informativa per fer arribar a tots els nostres administrats i als ciutadans en general indicacions de com devien comportar les comunitats, com utilitzar els elements comuns, com netejar aquests edificis i traslladar les normes sanitàries i de convivència.

La nostra activitat, concretada en una àrdua tasca preventiva i resolutiva per part del col·lectiu d’Administradors de Finques Col·legiats va ser reconeguda com a essencial per les institucions locals, autonòmiques i de l’Estat fins al punt que van sol·licitar la nostra col·laboració per a la difusió de determinades campanyes de prevenció, com la identificació de persones soles, les situacions de violència de gènere o la recollida de residus domèstics en llars amb positius.

Ara, davant la catàstrofe causada a Madrid per la borrasca Filomena, els Administradors de Finques Col·legiats han tornat a actuar de la mateixa manera aconsellant als ciutadans per efectuar tasques de manteniment en els edificis, editant una guia pràctica per reclamar sinistres o sol·licitant a les administracions que contractin recursos per retirar la neu endurida i les plaques de gel que impedeixen atendre el manteniment, conservació i subministrament dels edificis.

Davant l’arribada de nous fenòmens atmosfèrics, situacions excepcionals com la pandèmia mundial actual o qualsevol altra situació que afecti les comunitats de propietaris i al conjunt de la ciutadania, els Administradors de Finques volem anunciar que seguirem atentament els esdeveniments per complir amb el nostre treball al capdavant de les comunitats i seguir realitzant aquest servei tan essencial.

Tot això ho fem amb la mateixa vocació de servei de sempre, utilitzant els nostres propis mitjans físics, telemàtics i amb l’ajuda dels mitjans de comunicació, amb l’objectiu d’orientar i ajudar a minimitzar els efectes de la borrasca a les comunitats de propietaris.

D’altra banda, segueix el nostre contingut al Bloc, Facebook, Instagram o Twitter per a més contingut del sector.

Font: https://cincodias.elpais.com/

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...