Més serveis Grup Solfinc

Com afecta el Brexit al sector immobiliari?

S’ha obert un nou capítol del Brexit després de la dimissió de Theresa May, primera ministra. Els dubtes sobre el futur del Regne Unit fomenten els debats sobre els seus efectes en el mercat immobiliari espanyol.

Catalunya sempre ha sigut una de les destinacions preferides pels anglesos i després de la votació no només va haver-hi un augment de turistes britànics sinó que també es va experimentar un increment en la compra de segones residències. A més, durant els últims mesos el sector immobiliari Espanyol ha ressorgit i molts dels residents del Regne Unit han volgut invertir en el país. Els britànics veuen aquest moment com a una oportunitat pel seu negoci, amb Barcelona o Madrid com les ciutats més sol·licitades per això.

Malgrat aquesta incertesa, sembla que hi ha tres motius que obligaran la relació a perdurar.

El primer motiu: la relació que tenim aquí amb els altres països no comunitaris. Aquests països inverteixen a Espanya amb freqüència, per això oferim plans com el Golden Visa i la política fiscal a aquells que volen comprar la seva segona residència al país.

El segon motiu: Regne Unit és el país que més inverteix en el nostre mercat immobiliari. Només en 2018 es van vendre 10.127 habitatges a britànics. Això representa un increment del 10,7% respecte a l’any anterior.

El tercer motiu: la relació amb Gibraltar.

Un altre aspecte a tenir en compte és la lliura, perquè el valor d’aquesta ha disminuït un 12% en comparació la data del referèndum del Brexit. Si la lliura contínua perdent valor, comprar en euros podria suposar una gran inversió.

El Brexit, no obstant això, no afectarà els impostos i costos de la compravenda d’habitatges, aliens de la nacionalitat del comprador. El que si pot veure’s afectat per la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, són els impostos de patrimoni i successions.

Com sempre us continuarem informant de les novetats més rellevants al respecte.

Comparteix-ho :

Altres notícies que et poden interessar:

L’ERTO I LA DECLARACIÓ DE LA RENDA

Com afectaran les prestacions derivades d’un ERTO i la prestació extraordinària per cessament d’activitat dels autònoms en la propera declaració de l’IRPF 2020? Amb independència de la modalitat de ERTO (reducció de jornada i / o suspensió d’ocupació), la prestació percebuda pel ERTO té la consideració de rendiments de la …

Llegir més

NOVES AJUDES DE LLOGUER PER A 2021

El Govern ha aprovat noves ajudes de lloguer per al 2021. Aquestes noves ajudes de lloguer se subvencionaran mitjançant abonaments trimestrals fins a un 40% de les rendes d’arrendament i un 50% en el cas dels joves, a partir del 2021. El seu objectiu és contribuir a que els beneficiaris …

Llegir més