Més serveis Grup Solfinc

Com afecta el Brexit al sector immobiliari?

S’ha obert un nou capítol del Brexit després de la dimissió de Theresa May, primera ministra. Els dubtes sobre el futur del Regne Unit fomenten els debats sobre els seus efectes en el mercat immobiliari espanyol.

Catalunya sempre ha sigut una de les destinacions preferides pels anglesos i després de la votació no només va haver-hi un augment de turistes britànics sinó que també es va experimentar un increment en la compra de segones residències. A més, durant els últims mesos el sector immobiliari Espanyol ha ressorgit i molts dels residents del Regne Unit han volgut invertir en el país. Els britànics veuen aquest moment com a una oportunitat pel seu negoci, amb Barcelona o Madrid com les ciutats més sol·licitades per això.

Malgrat aquesta incertesa, sembla que hi ha tres motius que obligaran la relació a perdurar.

El primer motiu: la relació que tenim aquí amb els altres països no comunitaris. Aquests països inverteixen a Espanya amb freqüència, per això oferim plans com el Golden Visa i la política fiscal a aquells que volen comprar la seva segona residència al país.

El segon motiu: Regne Unit és el país que més inverteix en el nostre mercat immobiliari. Només en 2018 es van vendre 10.127 habitatges a britànics. Això representa un increment del 10,7% respecte a l’any anterior.

El tercer motiu: la relació amb Gibraltar.

Un altre aspecte a tenir en compte és la lliura, perquè el valor d’aquesta ha disminuït un 12% en comparació la data del referèndum del Brexit. Si la lliura contínua perdent valor, comprar en euros podria suposar una gran inversió.

El Brexit, no obstant això, no afectarà els impostos i costos de la compravenda d’habitatges, aliens de la nacionalitat del comprador. El que si pot veure’s afectat per la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, són els impostos de patrimoni i successions.

Com sempre us continuarem informant de les novetats més rellevants al respecte.

Comparteix-ho :

Altres notícies que et poden interessar:

RESPONSABILITATS DELS ADMINISTRADORS DE FINQUES I PROPIETARIS EN LA CONTRACTACIÓ D’OBRES

Des de Grup Solfinc volem explicar-vos com funciona i quines són les responsabilitats dels administradors de finques i propietaris en les situacions de contractació d’obres, perquè sabem que és una temàtica que sol generar dubtes. El codi civil diu que els agents que intervenen respondran amb el seu patrimoni però, …

Llegir més