Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Creix el lloguer amb agents immobiliaris

març 24, 2021 | Últimes entrades

L’increment de l’oferta d’habitatges de lloguer, sumat al recel per part dels propietaris a l’hora de seleccionar als seus inquilins davant la taxa de morositat que no para de créixer fa que cada vegada hi intervinguin més agents immobiliaris en la gestió dels arrendaments .

Increment de la morositat en els lloguers

La demanda de lloguers és cada vegada més alta, ja que la compra s’ha tornat més complicada. A més, ha crescut l’oferta d’immobles de pisos després del canvi del lloguer turístic al residencial i s’està produint una baixada gradual de les rendes, però el risc per als propietaris és més gran per la situació econòmica dels inquilins causa de la Covid-19, el qual fa que incrementi la morositat. Escollir a un bon inquilí, que mantingui l’immoble i faci els seus pagaments a temps és molt important per als propietaris, que estan optant cada vegada més a recórrer a agents immobiliaris especialitzats perquè els realitzen les gestions dels lloguers, ja que transmetem més seguretat.

A aquesta situació se li afegeix que cada vegada es troba més a prop per tal de l’estat d’alarma, el proper 9 de maig, una data en la qual previsiblement vencerà la protecció sobre els inquilins associada a la Covid-19 i acabaran tant el paraigües antidesnonaments actual com la pròrroga automàtica dels contractes de lloguer, obrint la porta a que alguns casolans vulguin canviar d’inquilí i contractar serveis com el nostre davant el risc creixent d’impagaments.

Agents immobiliaris, la solució per als propietaris

Els agents immobiliaris professionalitzem tot el que envolta la gestió dels lloguers, des de la selecció de l’arrendatari fins al cobrament, passant per la gestió dels casos en què l’inquilí deixa de pagar regularment. Desafortunadament, la tendència sembla anar a més. Tenint en compte l’augment de l’atur, les 800.000 persones que segueixen estant subjectes a un ERTE i l’alentiment de la recuperació, tot fa pensar que en el curt termini la morositat continuarà augmentant.

És per tot això que la por dels casolans a no cobrar fa que contractin els serveis dels agents immobiliaris. Si el contratemps se soluciona en poques setmanes perquè el llogater vol pagar però no pot, el contracte segueix vigent i entren a funcionar algunes ajudes o moratòries amb l’objectiu de conservar a un arrendatari que té voluntat de pagar donat que, a efectes de rendiment, el més rendible és que el llogater es quedi el major temps possible.

Quan els impagaments es deuen a altres causes i ja no existeix aquesta “voluntat” d’abonament és quan entra a funcionar tota la maquinària dels agents immobiliaris. En el nostre cas, la majoria de propietaris tenen una assegurança d’impagament gestionat el qual els ofereix una seguretat extra en aquestes situacions, cobrint mesos d’impagament, despeses judicials, desperfectes al pis, etc. Finalment, si l’arrendatari decideix no pagar, vam iniciar un procés judicial.

No obstant això, el treball més important és el que es fa abans de signar els contractes, analitzant fins al mil·límetre el perfil dels inquilins interessats en un immoble. És aquí quan es produeix un cribratge massiu de dades per assegurar la solvència i personalitat del candidat i evitar futurs impagaments. El nostre servei es basa a fer una bona selecció del llogater per detectar a què vol i pot pagar. Per a això vam realitzar diverses tècniques que ens aporten, a part de la seva solvència econòmica, el seu perfil personal, per a poder identificar i preveure futurs casos d’impagament. En aquest cas són molt importants tots els aspectes que ens pugui proporcionar el futur arrendatari, ja siguin els seus ingressos, avals i la taxa d’ingrés mínim per a cada pis, del qual s’ha de destinar com a màxim el 40% dels ingressos al lloguer de l’immoble.

Si necessites informació sobre aquest tema o qualsevol altre, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant la nostra pàgina web o trucant-nos al 93 458 83 05.

D’altra banda, segueix el nostre contingut al Bloc, Facebook , Instagram o Twitter per a més contingut de sector.

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

A Barcelona, la decisió de contractar una assegurança de llar és crucial no només per a protegir la seva propietat, sinó també per a brindar tranquil·litat en cas d'imprevistos. A Solfinc, entenem la importància de resguardar la seva inversió immobiliària. Aquest...

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...