Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Barcelona en Crisi! No s’hi pot viure amb menys de 1.500 euros al mes

oct. 23, 2023 | Lloguer, Patrimoni

Barcelona, ​​la joia cosmopolita de Catalunya, s’enfronta a un desafiament econòmic cada cop més gran: el creixent cost de vida a Barcelona.

Segons l’informe recent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), per poder viure a la ciutat necessitaràs un salari net de més de 1.500 euros al mes. Aquesta xifra supera significativament el salari mínim interprofessional (SMI) actual, fent que sigui molt difícil viure a la ciutat.

Aquest import està calculat tenint en compte la nòmina mínima requerida per poder arribar a final de mes a la capital catalana pagant l’habitatge, els aliments, la roba, el transport i les despeses extraordinàries, entre d’altres.

El desafiament del cost de vida a Barcelona

A l’últim lustre el cost de la vida a Barcelona s’ha encarit un 42,6%, augmentat principalment per l’espiral del preu de l’habitatge que fa dècades estrenyen les butxaques dels habitants de les grans ciutats.

El sou mínim per arribar a final de mes a Barcelona (1.552 euros) és gairebé 300 euros superior a l’actual salari mínim interprofessional (SMI), ubicat als 1.260 euros bruts (en 12 pagues) o 1.080 euros (en 14 pagues).

Per tant, el sou mínim per fer front al cost de vida a Barcelona és de 300 euros per sobre del salari mínim interprofessional. És a dir, que amb allò que habitualment cobra un espanyol, no li dóna ni tan sols per viure amb el que és just a Barcelona.

Pressupost bàsic: Desglossament de despeses

Hem vist els ingressos i el cost de vida a Barcelona a grans trets, però tot seguit veurem el desglossament de despeses dels residents de Barcelona.

El pressupost bàsic es divideix en allotjament, serveis públics, alimentació i altres despeses essencials. Sorprenentment, l’únic aspecte que no ha augmentat el darrer any és el transport, gràcies a les reduccions de tarifes aplicades per l’Administració.

cost de vida a Barcelona

Desglossament de despeses, per AMB.

El cost de vida segons el tipus de llar

L’informe de l’AMB també revela les variacions de les necessitats salarials segons les situacions familiars. Per exemple, una persona que viu sola necessita un salari de 1.596,68 euros nets al mes, mentre que si comparteix pis amb una altra persona aquesta xifra disminueix a 1.097,33 euros per persona. Les persones solteres amb fills a càrrec necessiten un salari mensual de 2.453,85 euros per arribar a final de mes.

cost de vida a Barcelona

Cost de vida mensual a Barcelona i per tipus de llar, per AMB.

La bretxa entre el salari i el cost de vida

La disparitat entre els salaris i el cost de vida a Barcelona s’ha ampliat els darrers anys. Mentre que els preus han augmentat un 42,6%, els salaris dels residents han crescut només un 10,8% des del 2016. Aquesta diferència ressalta els desafiaments econòmics que enfronten els habitants de la ciutat comtal i destaca la necessitat urgent d’abordar aquesta qüestió per garantir una qualitat de vida adequada per a tots els residents.

Conclusions sobre l’alt cost de vida a Barcelona

L’informe de l’AMB ofereix una visió clara de la realitat econòmica de Barcelona. Més enllà de les xifres, aquest desafiament econòmic representa les lluites diàries de les persones per equilibrar les seves vides en un entorn que, malgrat les meravelles, presenta desafiaments econòmics significatius. És una crida a l’acció per trobar solucions que permetin als residents gaudir plenament de tot allò que aquesta ciutat té per oferir sense veure’s ofegats per les dificultats financeres. Trobar maneres de millorar els salaris i reduir els costos és fonamental per garantir un futur econòmic sòlid per a tots els habitants de Barcelona.

Trobar un pis que s’adapti a les teves necessitats és vital per fer front a aquest cost de vida elevat. Pots fer una ullada a la nostra oferta de pisos a la web i si t’interessa algun, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través dels formularis.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

A Barcelona, la decisió de contractar una assegurança de llar és crucial no només per a protegir la seva propietat, sinó també per a brindar tranquil·litat en cas d'imprevistos. A Solfinc, entenem la importància de resguardar la seva inversió immobiliària. Aquest...

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...