Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

El TSJC ‘tomba’ la norma catalana que regula el lloguer d’habitacions a turistes

juny 29, 2022 | Lloguer, Lloguer, Últimes entrades, Últimes entrades

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el decret que la Generalitat va aprovar el 2020 per regular el lloguer d’habitacions a turistes, perquè durant la tramitació de la normativa es van obviar procediments d’informació pública.

En la seva sentència, l’alt tribunal català estima parcialment el recurs presentat per la Associació Veïns i Amfitrions, que representa persones que lloguen habitacions a viatgers al seu propi domicili, perquè es compleixin els “tràmits formals de informació pública omesos” durant la tramitació del decret.

regulació de les habitacions de lloguer turísticSegons reconeix el TSJC, l’última redacció del decret, que va ser aprovat el 2020, contenia “modificacions substancials” respecte al projecte inicial que havia estat sotmès a informació pública anys abans.

No es pot sostenir que les variacions fossin adjectives o merament supèrflues“, afegeix la sentència, que detalla que les modificacions incorporades al decret final establien una limitació al nombre de dies de l’estada i la capacitat de les llars compartides, a més dintroduir la necessitat dhabilitació atorgada pel Departament d’Empresa.

Per tot això, l’alt tribunal anul·la el decret perquè es reobri el tràmit d’informació pública amb les persones o entitats afectades, atesa la importància de la regulació que es pretén i els condicionants que es volen introduir en la regulació de les llars compartides. “.

L’Associació de Veïns i Amfitrions ha celebrat la sentència, que considera “històrica”, i ha denunciat que la Generalitat mai “ha tingut la voluntat real” d’estudiar el fenomen” del lloguer d’habitacions a turistes i “fer una regulació coherent a les característiques de les llars compartides”.

Per a l’Associació es tracta d’una activitat que es duu a terme a la residència habitual, a diferència dels allotjaments turístics, per la qual cosa “no es pot equiparar a les mateixes condicions i requisits que qualsevol altra activitat professional”.

Així mateix, l’entitat considera que amb la “prohibició encoberta de llars compartides”, l’Ajuntament de Barcelona està “protegint i consagrant la modalitat dels habitatges turístics, que són els que es troben en mans de grans forquilles ” i creen els “veritables problemes de convivència”.

administrador de finques Barcelona

Si necessiteu ajuda per gestionar la vostra comunitat de propietaris, podeu comptar amb un bon administrador de comunitats. En aquest cas et recomanem al millor administrador de finques a Barcelona.

Pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per a més contingut del sector.

 

administrador de finques Barcelona

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

En l'àmbit de l'administració de comunitats, una llicència d'obra és un document essencial emès per les autoritats pertinents que autoritza legalment l'execució de treballs de construcció, renovació o modificació en una propietat. Aquestes llicències garanteixen que...