Més serveis Grup Solfinc

Apunts per la renta 2018

La campanya de la renta 2018 va arrancar el passat 2 d’abril i ha vingut carregada de novetats, com el final de la tributació per prestacions de maternitat i paternitat, la reducció de quota per rentes baixes o les majors deduccions per a la inversió en noves empreses, entre d’altres.

Abans de res, cal dir que la majoria dels canvis provenen de la Llei de Pressuposts de 2018, encara que l’exempció de tributació dels permisos de maternitat i paternitat es produeix per una sentència judicial.

Aquestes són les novetats més importants en la campanya 2018:

  • Els contribuents amb rendiments del treball procedents de dos pagadors inferiors a 12.643 euros no estan obligats a declarar. No obstant això, aquests contribuents hauran de presentar declaració si volen rebre una eventual devolució. El llindar per als qui cobrin les seves retribucions d’un sol pagador es manté en 22.000 euros anuals.
  • Contribuents amb una renda inferior a 16.825 euros seran beneficiats d’una reducció de la seva quota. Aquesta reducció ascendeix a 5.565 anuals per als qui ingresses menys de 13.115 euros. Si bé, en aquest exercici la reducció només té efecte a partir del 5 de juliol de 2018, per la qual cosa la quantitat final es veurà reduïda en funció d’una sèrie d’ajustos.
  • Els ingressos corresponents a les prestacions de maternitat i paternitat cobrats en 2018 estan exempts del pagament d’IRPF.
  • S’incrementa en 1.000 euros anuals la deducció per maternitat – addicionals als 1.200 euros que ja estaven en vigor – una vegada el contribuent sufragui despeses de custòdia en guarderia o centres d’educació infantil autoritzats.
  • Tot contribuent que inverteixi en empreses de nova creació podrà deduir-se un 30% dels imports, amb una base màxima de deducció de 60.000 euros. (fins ara era el 20% de l’import amb una base de 50.000 euros).
  • Rendes obtingudes a Ceuta i Melilla gaudeixen d’una deducció del 60%.
  • Apareix una deducció per cònjuge amb discapacitat a càrrec. Els Pressupostos estableixen una deducció de 1.200 euros anuals (100 euros al mes), que en 2018 només s’aplicarà en els mesos d’agost a desembre, amb el que la deducció màxima serà de 500 euros.
  • La deducció per família nombrosa s’incrementa. L’augment total és de 600 euros (50 euros al mes) per cada fill a partir del quart per a la categoria general o del sisè per a la categoria especial. En l’exercici del 2018 només aplica d’agost a desembre, per la qual cosa la deducció màxima serà de 250 euros.
  • S’estableix una deducció per a tot contribuent que tinguin a la resta de la unitat familiar en un altre Estat de la Unió Europea o de l’Espai Econòmic Europeu, de manera que la quota s’equipari a la que tindrien si tots residissin a Espanya.
  • Desapareix l’opció de sol·licitar la “predeclaració” de la renda en paper, tot i que el contribuent podrà imprimir la vista prèvia del seu esborrany si vol comprovar-lo en paper.

Comparteix-ho :

Altres notícies que et poden interessar:

RESPONSABILITATS DELS ADMINISTRADORS DE FINQUES I PROPIETARIS EN LA CONTRACTACIÓ D’OBRES

Des de Grup Solfinc volem explicar-vos com funciona i quines són les responsabilitats dels administradors de finques i propietaris en les situacions de contractació d’obres, perquè sabem que és una temàtica que sol generar dubtes. El codi civil diu que els agents que intervenen respondran amb el seu patrimoni però, …

Llegir més

Com afecta el Reial Decret de Llei de el 31 de març en els alquilares?

S’acaba de publicar al BOE el Reial Decret de Llei que regula els contractes d’arrendament, en relació a la pandèmia causada pel COVID-19. Et resumim breument el Decret en els següents aspectes. Primer de tot, què és i quan es pot sol·licitar la vulnerabilitat econòmica? Una persona es troba en …

Llegir més

Centre Esportiu Europa, una unió amb significat.

Compartim un mateix origen i un mateix propòsit. Tot va començar a la Sagrada Família, un altre segle … una altra època … però compartint una mateixa història. Una història plena d’aprenentatges, d’avenços i d’adaptació, un procés que ens ha fet créixer, que ens ha fet triomfar i arribar a …

Llegir més