Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Els arguments en favor de l’habitatge en propietat tornen a imposar-se entre els joves

ag. 20, 2019 | Inmobiliaria

Arran de l’encariment de les rendes, sembla que els espanyols tornen a interessar-se per comprar habitatges en lloc de llogar-les. I és que els alts preus dels arrendaments estan provocant que actualment molts dels qui busquen una llar pensin que compensa més pagar una hipoteca. A causa d’això, fins i tot entre els joves s’estan tornant a imposar vells arguments a favor de l’habitatge en propietat que diuen que llogar és tirar els diners i que adquirir una casa és una bona forma d’invertir de cara al futur.

A partir dels últims anys hem observat que cada dia són més les persones de 25 a 35 anys que opten per comprar abans que llogar. Això s’observa sobretot en aquells que compleixen el següent perfil: persones que ja estan vivint en règim de lloguer, amb una edat entre els 30 i 38 anys, que viuen en parella i tots dos amb treball i contracte fix.

Normalment les propietats que seleccionen es tracten d’habitatges de menys de 200.000 euros perquè l’objectiu dels compradors és no superar una renda de 950 euros al mes en total.

Prop del 25% d’aquests joves aspiren a trobar un habitatge en el barri en el qual han viscut amb els seus pares. Uns altres, un 50%, assumeixen que hauran d’allunyar-se fins a la perifèria d’alguna ciutat per a poder abordar la despesa que suposa comprar un habitatge. Finalment, hi ha un altre 25% que es reparteix entre els que troben que és el moment de canviar de ciutat i els que busquen un habitatge en l’extraradi de la població en la qual han viscut sempre.

Pel que fa al tipus d’habitatge, sembla que solen replicar el model de vida que han tingut amb els seus pares. Més del 80% cerca un apartament o pis d’una o dues habitacions i en la qual no necessitin fer una gran reforma inicial.

Normalment, el termini que es donen per a prendre la decisió de compra oscil·la entre els 12 i 14 mesos. Durant aquest procés, el futur comprador adquireix els coneixements generals sobre el mercat immobiliari, estudia quins són objectivament les seves possibilitats de finançament i adquisició, visita nombroses webs i portals especialitzats en el sector, etc. Després d’aquesta anàlisi, és quan el compradores sent en posició d’abordar la compra o retardar la decisió fins a trobar el moment adequat.

Si busca llogar, vendre o comprar pis no dubti a posar-se en contacte amb nosaltres. L’assessorarem encantats!

Guia completa per a comprar la teva primera llar a Barcelona

Guia completa per a comprar la teva primera llar a Barcelona

Comprar la teva primera llar a Barcelona pot ser un emocionant però també un procés complex ple de decisions importants. Des de triar la ubicació adequada fins a entendre els tràmits legals i financers, cada pas és crucial per a garantir una compra reeixida i...

Què és el home staging?

Què és el home staging?

En el competitiu mercat immobiliari de Barcelona, diferenciar-se és clau per a captar l'atenció de potencials compradors i aconseguir vendes reeixides. En aquest context, emergeix el home staging com una poderosa eina que transforma espais per a fer-los més atractius...