Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Assegurança obligatòria per a gossos: quant costa, què inclou i des de quan cal fer-ho

set. 12, 2023 | Últimes entrades

El 29 de setembre entrarà en vigor la nova llei de benestar animal, que farà contractar a tots els propietaris una assegurança obligatòria per a gossos. Concretament, una assegurança de responsabilitat civil, cosa que fins ara només estaven obligats aquells que posseïen un gos considerat de raça perillosa (PPP).

La mesura afecta milions de persones, ja que tenir mascotes és cada cop més comú a Espanya. El 2023, el nombre de gossos i gats registrats puja a 15 milions, un augment del 38% en els darrers tres anys, segons les dades de l’associació AFAAC. De les mascotes registrades, 9,3 milions són gossos.

Quines mesures aporta la llei de benestar animal?

En un món on les mascotes són considerades membres de la família, és essencial que els amos de gossos assumeixin la responsabilitat de garantir la seguretat i el benestar dels seus companys canins, així com de les persones i altres mascotes que els envolten. És per això que aquesta llei aporta les mesures següents, quant a les mascotes:

  • Prohibició de la venda i exhibició en aparadors de gossos, gats i fures.
  • Exclusió del concepte “gossos de raça perillosa”.
  • Obligació d’assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers als propietaris de gossos (incloure les persones responsables de l’animal a la pòlissa).
  • Obligació dun curs formatiu per als propietaris de gossos.

Què és l’assegurança de responsabilitat civil per a gossos?

L’assegurança de responsabilitat civil és una pòlissa que cobreix el mal que pot provocar una mascota a tercers. Poden ser tant danys materials o lesions corporals a una altra persona. Aquesta assegurança acostuma a cobrir tant la responsabilitat civil del propietari de la mascota com la d’un posseïdor ocasional. És a dir, si una persona que no és l’amo treu a passejar l’animal domèstic, l’assegurança també sol protegir davant de possibles danys.

En cas que un gos mossegui un nen, el seu propietari pot ser denunciat per la família. L’assegurança de responsabilitat civil es faria càrrec de la indemnització, sempre que no es detectés una negligència per part del seu amo: que el gos fos sense corretja en un lloc on és obligatori, o sense morrió sent d’una raça perillosa, per exemple. Un animal també pot provocar un accident de trànsit, o fer malbé la propietat d’un veí, o causar ferides a un altre animal, circumstàncies que estarien cobertes per aquesta assegurança.

Aquesta cobertura de responsabilitat civil del gos es pot trobar en algunes assegurances de llar, encara que, si no la inclou, es pot demanar com un extra.

És recomanable que a la pòlissa no només s’inclogui la responsabilitat civil, sinó que també és aconsellable cobrir l’assistència veterinària, la d’indemnització davant de pèrdua o robatori de la mascota, o la defensa jurídica en cas de denúncies en què pugui estar implicat l’animal. Abans de contractar una d’aquestes assegurances, aconsellem revisar l’assegurança de la llar, per si alguna d’aquestes cobertures ja s’hi troben.

L’obligatorietat de comptar des del 29 de setembre amb una assegurança de responsabilitat civil inclou només els gossos. Els propietaris de gats no han de tenir aquesta cobertura.

El capital assegurat depèn de la companyia amb què es contracti el producte i de la raça del gos i cobrirà tant les lesions corporals com els danys materials. En general, se situa entre els 60.000 euros i els 300.000 euros.

Quant costa l’assegurança obligatòria per a gossos?

El preu de l’assegurança obligatòria per a gossos dependrà de la companyia asseguradora i de les cobertures de la pòlissa. Però, podem trobar assegurances amb preus entre els 25 i 30 euros anuals per a les races de gossos no perillosos, i de 50 euros anuals per als gossos potencialment perillosos ( pit bull terrier, staffordshire bull terrier, american staffodshire, terrier, rottweiler, dogo argentí , fila brasileiro, tossa inu, akita inu  i qualsevol de les seves cruïlles).

Una assegurança que tingui una cobertura d’assistència veterinària podria arribar a costar 400 euros anuals, i una altra que tingui una cobertura d’accidents arribaria als 100 euros a l’any.

En el nostre compromís per brindar la millor atenció als nostres clients i les seves estimades mascotes, des del nostre departament d’assegurances us podem oferir l’assegurança que millor s’adapti a les vostres necessitats i les del vostre company de quatre potes. Som aquí per ajudar-te a navegar per les diferents cobertures i trobar una solució que proporcioni tranquil·litat i protecció sense comprometre el teu pressupost.

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

 

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...

Què és el coliving i per què està en auge a Barcelona?

Què és el coliving i per què està en auge a Barcelona?

En la sempre vibrant i cosmopolita ciutat de Barcelona, una tendència emergent està guanyant popularitat entre els joves professionals i estudiants: el coliving. Aquesta innovadora manera de viure combina la comoditat d'una llar amb serveis compartits i un ambient...

Guia completa per a comprar la teva primera llar a Barcelona

Guia completa per a comprar la teva primera llar a Barcelona

Comprar la teva primera llar a Barcelona pot ser un emocionant però també un procés complex ple de decisions importants. Des de triar la ubicació adequada fins a entendre els tràmits legals i financers, cada pas és crucial per a garantir una compra reeixida i...