Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Augmenten els lloguers fantasma i les usurpacions d’identitat de llogaters

set. 2, 2022 | Lloguer, Inmobiliaria, Inmobiliaria, Lloguer, Últimes entrades

En els darrers mesos comença a destacar un augment de lloguers fantasma i de la usurpació de la identitat dels llogaters interessats, amb les consegüents pèrdues econòmiques que pot suposar.

Aquest tipus de frau es produeix a través d’anuncis d’habitatge de lloguer que en realitat no existeixen i s’utilitzen per atraure interessats i que enviïn les dades personals, com el DNI o l’última nòmina, a través del correu electrònic o alguna aplicació de missatgeria.

L’estafa dels lloguers fantasma consisteix a difondre anuncis d’habitatges de lloguer de somni a preus molt ajustats, per demanar després la còpia del DNI i de l’última nòmina per fer la reserva.

L’alerta va arrencar a la primavera, quan diversos professionals van començar a rebre multitud de preguntes d’inquilins que deien haver enviat la còpia de la darrera nòmina a un número de Whatsapp o mail. Els interessats creien que havien enviat aquesta informació perquè es fes l’anàlisi econòmica i saber si eren idonis per contractar l’assegurança de lloguer de l’habitatge que havien vist a l’anunci.

Els inquilins veuen anuncis d’habitatges especialment interessants amb preus molt ajustats i quan es posen en contacte amb el suposat arrendador, se’ls sol·licita les dades personals, DNI i última nòmina, per veure si eren aptes per contractar l’assegurança d’impagament i poder llogar la vivenda.

Administrador de finques

Com prevenir els lloguers fantasma?

Abans d’enviar documentació a un possible lloguer fantasma, és aconsellable que els interessats visitin personalment la casa anunciada, comprovin si en realitat està en lloguer i s’assegurin de signar un document de consentiment de tractament de dades amb el propietari o mediador.

És possible que aquesta pràctica es pugui incrementar durant setembre i octubre, mesos habituals d’augment de contractes de lloguer. És per això aconsellable acudir a immobiliàries conegudes, de confiança i reputació .

A continuació, apuntem unes recomanacions senzilles i pràctiques per evitar lloguers fantasma:

  • Sospitar d’anuncis habitatges són especialment interessants, per qualitat i localització, però tenen preus bastant baixos.
  • Desconfiar d’empreses que solen utilitzar correus no corporatius, de comptes gratuïts, tipus Gmail o Hotmail.
  • Comprovar que aquest habitatge realment es lloga i visitar-lo personalment. La visita és especialment important en els lloguers que es fan directament a propietaris.
  • És fonamental signar un document de consentiment exprés i no tàcit per al tractament de les nostres dades personals.

Pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web. D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per a més contingut del sector.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...