Augmenten els lloguers fantasma i les usurpacions d’identitat de llogaters

set. 2, 2022 | Lloguer, Inmobiliaria, Lloguer, Últimes entrades

En els darrers mesos comença a destacar un augment de lloguers fantasma i de la usurpació de la identitat dels llogaters interessats, amb les consegüents pèrdues econòmiques que pot suposar.

Aquest tipus de frau es produeix a través d’anuncis d’habitatge de lloguer que en realitat no existeixen i s’utilitzen per atraure interessats i que enviïn les dades personals, com el DNI o l’última nòmina, a través del correu electrònic o alguna aplicació de missatgeria.

L’estafa dels lloguers fantasma consisteix a difondre anuncis d’habitatges de lloguer de somni a preus molt ajustats, per demanar després la còpia del DNI i de l’última nòmina per fer la reserva.

L’alerta va arrencar a la primavera, quan diversos professionals van començar a rebre multitud de preguntes d’inquilins que deien haver enviat la còpia de la darrera nòmina a un número de Whatsapp o mail. Els interessats creien que havien enviat aquesta informació perquè es fes l’anàlisi econòmica i saber si eren idonis per contractar l’assegurança de lloguer de l’habitatge que havien vist a l’anunci.

Els inquilins veuen anuncis d’habitatges especialment interessants amb preus molt ajustats i quan es posen en contacte amb el suposat arrendador, se’ls sol·licita les dades personals, DNI i última nòmina, per veure si eren aptes per contractar l’assegurança d’impagament i poder llogar la vivenda.

Administrador de finques

Com prevenir els lloguers fantasma?

Abans d’enviar documentació a un possible lloguer fantasma, és aconsellable que els interessats visitin personalment la casa anunciada, comprovin si en realitat està en lloguer i s’assegurin de signar un document de consentiment de tractament de dades amb el propietari o mediador.

És possible que aquesta pràctica es pugui incrementar durant setembre i octubre, mesos habituals d’augment de contractes de lloguer. És per això aconsellable acudir a immobiliàries conegudes, de confiança i reputació .

A continuació, apuntem unes recomanacions senzilles i pràctiques per evitar lloguers fantasma:

  • Sospitar d’anuncis habitatges són especialment interessants, per qualitat i localització, però tenen preus bastant baixos.
  • Desconfiar d’empreses que solen utilitzar correus no corporatius, de comptes gratuïts, tipus Gmail o Hotmail.
  • Comprovar que aquest habitatge realment es lloga i visitar-lo personalment. La visita és especialment important en els lloguers que es fan directament a propietaris.
  • És fonamental signar un document de consentiment exprés i no tàcit per al tractament de les nostres dades personals.

Pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web. D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per a més contingut del sector.

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...