Autoconsum col·lectiu d’energia a comunitats de propietaris

oct. 14, 2022 | Comunitats, Últimes entrades

Cada any notem un augment del cost energètic. De fet, el preu de la llum s’ha disparat en un 27%  des de començament d’any. D’altra banda, ens enfrontem a un dels reptes més grans de la història de la humanitat, el  canvi climàtic . Una realitat que  és urgent prendre mesures dràstiques per combatre’l. Això fa que els propietaris es plantegin opcions com ara l’autoconsum col·lectiu.

Ara, més que mai, necessites  solucions reals  que contribueixin a la lluita contra el canvi climàtic i que a més, generin estalvi a la butxaca.

AUTOCONSUM COL·LECTIU: COMPARTEIX ENERGIA AMB MÉS D’UN VEÍ QUE ESTIGUI A MENYS DE 500M DE LA TEVA INSTAL·LACIÓ.

La principal diferència entre una instal·lació solar fotovoltaica individual o col·lectiva és que, en el cas de la col·lectiva, poden gaudir de l’energia solar més d’un subministrament elèctric  sense necessitat de connexions elèctriques entre veïns.

Aquest cas és  ideal per a finques plurifamiliars i habitatges unifamiliars que vulguin compartir una única instal·lació a menys de 500m de distància.

Mitjançant un  acord de repartiment , els adherits podran gaudir d’un servei exclusiu que els aportarà un estalvi significatiu per a les despeses tant en serveis comunitaris SSCC (esc, asc, pk), com en habitatges i locals comercials.

Els  avantatges d’estalvi  són notoris des del moment en què les plaques solars comencen a aportar  energia verda  a l’edifici i aquesta és autoconsumida. Hi ha diferents opcions, en què hem demostrat un estalvi energètic significatiu:

  • Autoconsum col·lectiu d’energia solar, repartida entre serveis comunitaris  (ascensors, escales, pàrquing, porteria): S’aconsegueix un estalvi entre el  20%  i el  50% .
  • Autoconsum col·lectiu repartit entre habitatges i SSCC : S’aconsegueix un estalvi d’entre  10%  i  30%  a la factura de la llum.

Aquesta és una oportunitat que interessa tant a  edificis de propietat horitzontal i vertical  com a  administradors de finques . Al capdavall, aquesta tecnologia pot  revaloritzar l’immoble  per dos motius substancials: La millora de la qualificació energètica i l’estalvi energètic addicional respecte a immobles que no disposin de plaques solars fotovoltaiques.

Aprofita’t de beneficis fiscals per la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques: Bonificacions a l’IBI ia l’IAE segons la normativa de cada ajuntament

Això no és tot, i és que a més de lestalvi energètic generat per la planta solar, podràs accedir a  bonificacions sobre lImpost de Béns i Immobles (IBI) i lImpost dActivitats Econòmiques (IAE).

Actualment, molts Ajuntaments com el de Barcelona estan apostant per les energies renovables, atorgant beneficis fiscals a aquells propietaris d’immobles o negocis que inverteixin en solucions que ajudin a combatre el canvi climàtic.

L’ordenança fiscal de Barcelona del 2021 ofereix una  bonificació del 50% de l’IBI durant 3 anys o fins a arribar a l’import de la inversió del projecte.  Depenent de la mida de la instal·lació i de l’IBI que paguin els propietaris, la bonificació pot arribar  a cobrir el 100% del cost . Pel que fa a l’IAE , l’ordenança fiscal de Barcelona bonifica el 50% de l’IAE durant 2 anys sense límit.

Qualsevol d’aquestes bonificacions estan subjectes a les ordenances fiscals de cada municipi, per la qual cosa recomanem consultar cada localitat on es pretengui instal·lar aquest servei, per esbrinar si hi ha algun tipus d’ajuda vigent.

Revela’t, suma’t al moviment de la descarbonització i forma part de la transició energètica que empeny cap a un món sostenible i responsable amb el medi ambient

Mai no ho havíem tingut millor. La reducció del preu dels materials, el gir de 180 º que ha donat la normativa que regula l’autoconsum i els ajuts que ofereixen les administracions públiques conformen un escenari ideal. Aquesta situació fa que l’autoconsum sigui  una oportunitat irrenunciable  per estalviar energia i combatre el canvi climàtic. Viure en una comunitat de propietaris deixa de ser una excusa amb l’autoconsum col·lectiu. Només depèn de tu apostar per aquesta tecnologia i formar part de la transició energètica que empeny cap a un món sostenible i responsable amb el medi ambient.

Si tens alguna consulta sobre el tema o desitges realitzar la instal·lació a Barcelona, ​​pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web i t’adreçarem a un professional especialitzat.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per a més contingut del sector.

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...