Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Barcelona és la ciutat més cara per llogar pis

des. 7, 2022 | Lloguer, Lloguer, Patrimoni, Patrimoni, Últimes entrades

Barcelona se situa a la ciutat més cara d’Espanya per llogar pis on el preu del lloguer a Barcelona se situa en una mitjana de 21,8€/mes el metre quadrat. Madrid és la segona ciutat més cara, amb una mitjana de 17,3€/mes el metre quadrat mes. L’augment preu del lloguer a Barcelona durant aquest període ha estat d’un 36% davant l’augment d’un 16% a Madrid.

Així mateix, Barcelona i Madrid són les ciutats on més s’ha reduït el temps en què es triga a llogar una propietat. El temps per llogar un habitatge s’ha reduït un 56% a les dues zones. Concretament, a Madrid el temps d?espera ronda els 1,3 mesos ia Barcelona 1,4 mesos.  També els temps en què triguen a vendre’s els immobles a les dues ciutats són molt semblants, 2,3 mesos a Madrid, amb una reducció d’un 40% i 2,4 mesos a Barcelona, ​​amb la reducció del 35%.

El que no baixa, sinó que continua amb la tendència alcista, és el cost dels immobles en aquests municipis, que registren els preus més elevats. La ciutat on resulta més car comprar és Barcelona amb un preu per metre quadrat de 4.220 euros, fet que suposa un increment d’un 6% al llarg del període estudiat. El preu per metre quadrat a Madrid es fixa en 4.028 euros i resulta un increment del 8%.

LA TERCERA CIUTAT AMB EL PREU DEL LLOGUER MÉS CAR ÉS BILBAO

Després de les dues ciutats on és més car comprar i llogar, la tercera al rànquing és Bilbao. El preu de venda mitjà és de 3.259 euros per metre quadrat, amb un augment del 7%. També és la tercera província amb els preus del lloguer més alts, 14 euros per metre quadrat i mes, fet que suposa un increment del 7%. El temps que es triga a vendre un pis a Bilbao és de 4,1 mesos, un 10% menys, i el de lloguer a 2,2 mesos, que a diferència de les altres ciutats trenca la tendència augmentant un 7%.

València és la segona ciutat, després de Barcelona on més s’ha incrementat el preu del lloguer, segons l’informe, l’augment ha estat d’un 32%, col·locant-se en 12,6 euros el metre quadrat mes. Així mateix, aquesta és també la tercera província on més s’han patit la pujada de compra, fins a un 13%, marcant 2.066 euros el metre quadrat. El temps que es triga a vendre un immoble a València es calcula en 3,2 mesos, un 28% menys.

MÀLAGA ÉS ON MENYS TEMPS COSTA LLOGAR UN HABITATGE

La sisena urbs més poblada d?Espanya té un mercat en alça marcat en part per l?atracció que està exercint en grans empreses de noves tecnologies. Màlaga és on menys es triga a llogar una residència, només 0,9 mesos. Això representa una reducció de fins a un 67%. És destacable l’augment del preu del lloguer, un 25%, i se situa a 12,8 euros el metre quadrat i mes. A Màlaga s’ha incrementat el preu dels habitatges un 10%, amb una xifra mitjana de 2.394 el metre quadrat.

La pujada de preus de les províncies a Saragossa i Sevilla. L’augment en cost de venda a Saragossa ha estat d’un 5%, situant-se en 1.700 euros el metre quadrat ia Sevilla un 4%, a 2.054 el metre quadrat. També en aquestes dues capitals s’ha elevat el preu del lloguer, a Saragossa un 7%, 9,1 el metre quadrat i mes, ia Sevilla fins al 8% col·locant-se a 10,9. És destacable com el temps a vendre’s un habitatge s’ha reduït de manera molt considerable a Sevilla, un 46%, que es tradueix en una mitjana de 2,3 mesos. A Saragossa un habitatge triga sobre els 2,7 mesos a ser venuda. A Sevilla un habitatge triga 2,2 mesos a ser llogat, un 27% menys ia Saragossa 1,6, fet que significa un 33% menys.

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Per a què serveix la nota simple d’un habitatge?

Per a què serveix la nota simple d’un habitatge?

Benvingut al blog de Solfinc! Si alguna vegada has pensat a comprar un habitatge a Barcelona, segurament t'has trobat amb termes legals que poden semblar confusos. Un dels documents més importants en qualsevol transacció immobiliària és la nota simple. Saps per a què...

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

A Solfinc, sabem que la seguretat i el bon funcionament dels ascensors a la teva comunitat són essencials. Els nostres administradors de comunitats estan sempre al dia amb les últimes normatives i regulacions per assegurar-te la millor gestió. El passat 1 de juliol va...

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Vendre un pis de manera ràpida i obtenir el millor preu possible pot ser tot un desafiament, però amb les estratègies adequades, és totalment assolible. En aquest article, explorarem consells efectius que t'ajudaran a optimitzar el procés de venda, assegurant els...