Barcelona invertirà 44 milions a la Illa Glòries, la promoció més gran d’habitatge de protecció oficial d’Espanya

març 2, 2022 | Lloguer, Patrimoni

Barcelona treu pit amb la vivenda de protecció oficial. L’Ajuntament de Barcelona ha informat de l’inici de les obres de l’Illa Glòries que, amb 238 pisos, serà la més gran promoció d’habitatge de protecció oficial impulsada a Espanya. Implicarà una inversió de 44 milions d’euros i la previsió és que les obres durin uns 30 mesos.

La promoció s’aixecarà a la poma delimitada per la Gran Via de les Corts Catalanes, la plaça de les Glòries i el carrer Encants Vells. Dels 238 habitatges, 125 s’adjudicaran en règim de lloguer i 113 en règim de dret de superfície, dues fórmules que garanteixen la titularitat pública i que mai acabin al mercat privat lliure.

Els pisos acolliran més de 800 persones en una zona en plena transformació com és l’àmbit de la plaça de les Glòries, que es convertirà en un entorn verd urbà, pacificat i pol de mobilitat sostenible. El projecte es finançarà a través de crèdits de la banca pública europea, amb el Banc Europeu d’Inversions i el Banc del Consell d’Europa.

Segons l’Ajuntament, “la promoció d’habitatge de protecció oficial és un projecte arquitectònic innovador coordinat per Cierto Estudio, amb perspectiva de gènere i un disseny amb estances adaptables a qualsevol model familiar i de convivència”.

Es tracta de quatre blocs que alhora componen dos cossos diferenciats, de diferents alçades. El cos més baix, que mirarà l’Eixample, el formaran dos edificis de 6 i 7 plantes, i els dos altres, del cos més alt i que mirarà les Glòries, tindran 9 i 11 plantes. Tots dos cossos s’uneixen a les tres primeres plantes d’habitatge, deixant un espai lliure a la planta baixa que perllonga un recorregut de vianants des de la Diagonal fins als Encants.

La promoció disposarà de dos patis interiors amb una disposició que pretén reforçar el sentiment de comunitat entre els diferents blocs, ja que compartiran zones comunes que es podran habilitar com a espais d’estada, jocs infantils o estacionament de bicicletes, entre d’altres.

D’altra banda, hi haurà passarel·les que connectaran totes les plantes d’habitatge ia les cobertes es podran ubicar zones d’esbarjo per al veïnat, a més d’equipacions tècniques i captadors solars.

L’Ajuntament té 31 promocions en obres o que estan a punt de començar-se a construir, que sumen un total de 2.115 habitatges de protecció oficial, amb una capacitat per a unes 4.500 persones. La inversió al paquet és de 300 milions d’euros.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebook, Instagram o Twitter per veure més contingut del sector.

Publicació realitzada per: Idealista.

És obligatori tenir extintors a la comunitat de propietaris?

És obligatori tenir extintors a la comunitat de propietaris?

La seguretat en una comunitat de propietaris és una responsabilitat compartida, i els extintors tenen un paper crucial en la protecció de tots els residents. Ja tractem en un article anterior la normativa de la protecció contra incendis als pàrquings. En aquest...