L’Ajuntament de Barcelona declara la ciutat com a àrea de mercat d’habitatge tens

jul. 27, 2021 | Últimes entrades

L’Ajuntament de Barcelona continua lluitant per regular el mercat del lloguer en la capital catalana.  El Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment declarar a Barcelona com a “àrea de mercat d’habitatge tens”. Aquesta declaració permetrà regular els preus del lloguer a la ciutat d’acord amb la llei catalana de contenció de rendes durant cinc anys més, el termini màxim que preveu la legislació. 

Tal com preveu la norma, el municipi de Barcelona té la competència a fer aquesta declaració perquè s’apliqui la regulació dels preus de lloguer una vegada transcorregut el primer any de vigència de la llei. La declaració s’ha dut a terme amb el vot a favor del Govern municipal, ERC i Junts, i el contrari de Cs, PP, BCN x Canvi i la regidora no adscrita.

A partir de setembre, el preu de referència a l’hora de signar un nou contracte de lloguer serà el més baix entre el preu del contracte anterior o bé el 95% del que marqui l’índex de preus de referència de la Generalitat. El consistori destaca que “la mesura de declarar Barcelona àrea de mercat d’habitatge tens és de gran importància, ja que per sobre del 30% de la població de la ciutat viu de lloguer”.

Les característiques particulars de la nova declaració és que serà per un període de cinc anys, la baixada d’un 5% del preu de referència segons l’índex de preus de la Generalitat, i la inclusió d’habitatges d’una superfície útil superior als 150 m².

D’altra banda, si necessites informació sobre els nostres serveis, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través de la nostra pàgina web.

Segueix el nostre Blog, Facebook , Instagram o Twitter per a més contingut de sector.

Fonthttps://www.idealista.com/

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...