Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Barcelona declarada com a mercat tens d’habitatge

set. 20, 2021 | Lloguer, Últimes entrades

L’Ajuntament de Barcelona segueix lluitant per regular el mercat del lloguer a la capital catalana. Tal com vam comentar anteriorment, el Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat declarar a Barcelona com a «àrea de mercat tens d’habitatge» . Al juny es va aprovar inicialment aquesta mesura i el 16 de setembre s’ha declarat finament mitjançant un ple extraordinari. Aquesta declaració regula els preus de lloguer a la ciutat d’acord amb la llei catalana de contenció de rendes durant cinc anys més, el termini màxim que preveu la legislació.

D’acord amb el que preveu la llei catalana de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatges, El ple va aprovar inicialment declarar Barcelona ciutat de mercat d’habitatge tens al juliol, abans de vacances , amb el vot a favor dels grups de govern municipal, ERC i Junts, i en contra de Cs, PP, BCNxCanvi i la regidora no adscrita, Marilén Barceló.

Óscar Ramírez (PP) ha dit que intervenir el mercat de lloguer en lloc de comportar preus assequibles crearà un “efecte bumerang” i creu que provocarà una caiguda de l’oferta de lloguer, inseguretat jurídica, mercat negre i la reducció de la qualitat de parc d’habitatge.

Des de Ciutadans la norma ha estat titllada d ‘ “absolutament populista”, en paraules de Llum Guilarte, que ha acusat l’alcaldessa Ada Colau de no complir la seva obligació de construir habitatge públic de lloguer. El PP ha mantingut que la regulació provoca la caiguda d’oferta perquè els propietaris retiren els pisos de l’mercat. I Barcelona pel canvi ha defensat que provocarà “inseguretat jurídica i que altres ciutats (en referència a Berlín) han derogat la regulació”.

Què implica que Barcelona sigui àrea de mercat tens d’habitatge?

El preu de referència a l’hora de signar un nou contracte de lloguer serà el més baix entre el preu de l’contracte anterior o bé el 95% del que marqui l’índex de preus de referència de la Generalitat.

Les característiques particulars de la nova declaració és que serà per un període de cinc anys, la baixada d’un 5% de l’preu de referència segons l’índex de preus de la Generalitat, i la inclusió d’habitatges d’una superfície útil superior als 150 m2.

D’altra banda, si necessites informació sobre els nostres serveis, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través de la nostra pàgina web.

Segueix el nostre Blog, Facebook , Instagram o Twitter per a més contingut de sector.

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

A Solfinc, sabem que la seguretat i el bon funcionament dels ascensors a la teva comunitat són essencials. Els nostres administradors de comunitats estan sempre al dia amb les últimes normatives i regulacions per assegurar-te la millor gestió. El passat 1 de juliol va...

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Vendre un pis de manera ràpida i obtenir el millor preu possible pot ser tot un desafiament, però amb les estratègies adequades, és totalment assolible. En aquest article, explorarem consells efectius que t'ajudaran a optimitzar el procés de venda, assegurant els...