Barcelona, ​​on el lloguer puja més que la inflació

març 23, 2022 | Lloguer, Patrimoni

La butxaca de molts llogaters està patint amb la pujada dels preus que s’està registrant des del març de l’any passat, segons les dades de l’Índex de Preus al Consum (IPC), i publicats mensualment pel Institut Nacional d’Estadística (INE), impulsats per l’increment dels costos de l’energia, tant de llum com del gas, com dels carburants i els productes de la cistella de la compra. Altres factors que més estan afectant la capacitat d’estalvi de les llars de lloguer és el propi preu de l’arrendament de casa seva.

Des del passat març del 2021, l’evolució de la inflació no ha parat de créixer cada mes fins a assolir una taxa del 7,6% interanual al tancament del febrer del 2022, la més alta dels últims anys. anys. Des de fa un any, els llogaters a qui ha tocat la revisió anual del seu contracte d’arrendament han hagut de negociar una pujada de les seves rendes.

Aquest darrer augment de febrer ha estat el més dur amb uns 53 euros de mitjana més al mes a nivell nacional, fet que suposa uns 634 euros més a l’any de lloguer, aproximadament. A grans ciutats com Barcelona es nota encara més l’augment de les rendes mitjanes a pagar amb 65 euros/mes, fet que suposa entre al voltant de 800 euros més de lloguer a l’any per als llogaters. Tot i això, els preus dels lloguers han crescut per sobre de la inflació a Barcelona amb un increment de l’11,2%, quan l’IPC ha incrementat un 7,6%.

Barcelona-febrer 2022. Evolució del preu dels lloguers

A Barcelona, sis dels 10 districtes de la capital catalana han vist augmentar els preus dels lloguers per sobre de la taxa d’inflació del febrer. Destaca Ciutat Vella (26%), Eixample (15,1%) o Sant Martí (12,7%) per deixar uns preus mitjos de 19,6 euros/m2/mes, 16,9 euro/m2/mes i 16 euros /m2/mes, respectivament.

Encara per sobre, també hi ha els increments anuals de Gràcia (10,9%), Sarrià Sant-Gervasi (10,2%), el segon districte més car per llogar de Barcelona, ​​amb 17,2 euros/m2/mes, o Nou Barris (9,4%). Les Corts (7,6%) han crescut igual que la inflació.

Només tres districtes barcelonins han augmentat el preu de les rendes al mercat per sota de l’IPC. Són Sants-Montjuïc (4,2%), Sant Andreu (1,4%) i Horta Guinardó (0,7%).

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebook, Instagram o Twitter per a més contingut del sector.

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...