Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Barcelona, ​​on el lloguer puja més que la inflació

març 23, 2022 | Lloguer, Patrimoni

La butxaca de molts llogaters està patint amb la pujada dels preus que s’està registrant des del març de l’any passat, segons les dades de l’Índex de Preus al Consum (IPC), i publicats mensualment pel Institut Nacional d’Estadística (INE), impulsats per l’increment dels costos de l’energia, tant de llum com del gas, com dels carburants i els productes de la cistella de la compra. Altres factors que més estan afectant la capacitat d’estalvi de les llars de lloguer és el propi preu de l’arrendament de casa seva.

Des del passat març del 2021, l’evolució de la inflació no ha parat de créixer cada mes fins a assolir una taxa del 7,6% interanual al tancament del febrer del 2022, la més alta dels últims anys. anys. Des de fa un any, els llogaters a qui ha tocat la revisió anual del seu contracte d’arrendament han hagut de negociar una pujada de les seves rendes.

Aquest darrer augment de febrer ha estat el més dur amb uns 53 euros de mitjana més al mes a nivell nacional, fet que suposa uns 634 euros més a l’any de lloguer, aproximadament. A grans ciutats com Barcelona es nota encara més l’augment de les rendes mitjanes a pagar amb 65 euros/mes, fet que suposa entre al voltant de 800 euros més de lloguer a l’any per als llogaters. Tot i això, els preus dels lloguers han crescut per sobre de la inflació a Barcelona amb un increment de l’11,2%, quan l’IPC ha incrementat un 7,6%.

Barcelona-febrer 2022. Evolució del preu dels lloguers

A Barcelona, sis dels 10 districtes de la capital catalana han vist augmentar els preus dels lloguers per sobre de la taxa d’inflació del febrer. Destaca Ciutat Vella (26%), Eixample (15,1%) o Sant Martí (12,7%) per deixar uns preus mitjos de 19,6 euros/m2/mes, 16,9 euro/m2/mes i 16 euros /m2/mes, respectivament.

Encara per sobre, també hi ha els increments anuals de Gràcia (10,9%), Sarrià Sant-Gervasi (10,2%), el segon districte més car per llogar de Barcelona, ​​amb 17,2 euros/m2/mes, o Nou Barris (9,4%). Les Corts (7,6%) han crescut igual que la inflació.

Només tres districtes barcelonins han augmentat el preu de les rendes al mercat per sota de l’IPC. Són Sants-Montjuïc (4,2%), Sant Andreu (1,4%) i Horta Guinardó (0,7%).

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebook, Instagram o Twitter per a més contingut del sector.

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

A Solfinc, sabem que la seguretat i el bon funcionament dels ascensors a la teva comunitat són essencials. Els nostres administradors de comunitats estan sempre al dia amb les últimes normatives i regulacions per assegurar-te la millor gestió. El passat 1 de juliol va...

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Vendre un pis de manera ràpida i obtenir el millor preu possible pot ser tot un desafiament, però amb les estratègies adequades, és totalment assolible. En aquest article, explorarem consells efectius que t'ajudaran a optimitzar el procés de venda, assegurant els...