El bo jove del lloguer, una trampa per a molts propietaris.

gen. 4, 2023 | Lloguer, Inmobiliaria, Últimes entrades

Fa 7 mesos que es va obrir la convocatòria del bo jove del lloguer, una subvenció que ajuda els joves a l’hora de fer front al pagament del lloguer dels seus habitatges i poder tenir accés a un habitatge digne. Tot i això, amb el pas del temps hem vist que es pot convertir en un parany per a molts propietaris i també un problema per als llogaters, ja que la durada màxima per rebre aquest pagament és de dos anys.

El contracte del lloguer pot durar fins a cinc anys si l’arrendador és persona física o fins a set anys si és persona jurídica. Per això, per als joves que hagin sol·licitat el bo jove del lloguer, després d’aquests dos anys, és com si la renda de lloguer els pugés 250 euros més al mes per persona.

És aquí quan es poden produir dos escenaris perjudicials per als arrendadors:

  • La ruptura del contracte, on l’inquilí marxa perquè no pot seguir pagant el lloguer, que seria el millor escenari.
  • Que no marxi i es produeixin impagaments perquè el llogater no pugui continuar pagant la renda, ja que té 250 euros menys al mes.

No signar el contracte si la renda suposa més del 35% dels ingressos dels llogaters

Des del Grup Solfinc recomanem estudiar la solvència dels llogaters beneficiaris del bo jove del lloguer i comprovar que els candidats, amb els seus ingressos, poden demostrar la capacitat d’endeutament suficient per poder pagar les rendes a la finalització del segon any.

bo jove del lloguer

Assessorament a llogaters interessats en una habitatge.

Així mateix, tenint en compte que poden augmentar els riscos d’impagament després del segon any, recomanem que no s’acceptin operacions de lloguer on la renda suposi més del 35% dels ingressos dels arrendataris. 

Per a més seguretat als propietaris, en una època d’incertesa econòmica també recomanem l’ús d’assegurances d’impagament, una eina molt útil per estar protegit en aquests casos. Si vols posar en lloguer un habitatge a Barcelona, ​​no dubtis a contactar-nos.

Per tant, el bo jove del lloguer hauria de durar els 5 anys que dura el contracte de lloguer, en lloc dels 2 anys que dura actualment.

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...