Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Bo Jove de lloguer de 250€: requisits, quantia i com sol·licitar-la

gen. 20, 2022 | Lloguer, Últimes entrades

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts 18 el bo jove d’ajudes al lloguer, una subvenció que assistirà als joves a l’hora de fer front al pagament del lloguer dels vostres habitatges. L’ingrés màxim de l’ajuda és de 250 euros i ho podran sol·licitar els diferents inquilins d’un mateix habitatge. El que busquen amb aquest bo és la “emancipació i l’accés a l’habitatge digne“. Cal tenir en compte que hi ha altres ajudes per al lloguer, com l’ajuda per al lloguer de Drets Socials de Catalunya que s’acaba d’ampliar.

bo-llove-lloguer

Tenir entre 18 i 35 anys

L’ajuda a l’habitatge és de caràcter retroactiu des de l’1 de gener i cal tenir entre 18 i 35 anys per sol·licitar-la. La partida és de 200 milions d’euros i està contemplada als Pressupostos Generals de l’Estat . Per sol·licitar l’ajuda, caldrà acreditar rendes de treball que no podran superar els 24.318 euros anuals, és a dir, el triple de l’Indicador Públic de Renda d’Efectes (IPREM). Lajuda no es podrà cobrar durant més de dos anys.

El lloguer total de l’habitatge, 600 euros com a màxim

Si tots els llogaters del pis sol·liciten lajuda i compleixen els requisits, la subvenció total rebuda no podrà superar en cap cas el cost conjunt del lloguer. L’habitatge llogat haurà de tenirun preu màxim de 600 euros al mes, o fins a 900 euros si així ho decideix cadascuna de les comunitats autònomes.

Hi ha dues teories sobre el límit de 600 euros en el lloguer. La primera es basa que el Govern exclou els habitatges amb un lloguer superior a 600 euros perquè entén que, com que és un lloguer “excessivament alt”, “no necessiten subvencions per fer-hi front”. La segona teoria assegura que s’ha fixat aquest límit “perquè aquest ajut no generi un augment dels preus dels lloguers”.

Com puc sol·licitar el bo jove del lloguer?

Encara que es manté la limitació de 600 euros del pla anterior, s’han ampliat del 40% al 50% les subvencions de la renda per a les famílies que ingressin tres vegades o menys l’IPREM. D’altra banda, no es pot compatibilitzar aquest ajut amb cap altre destinat al pagament del lloguer, ja sigui de les comunitats autònomes, d’entitats locals o d’altres administracions o entitats públiques, però aquells que rebin el bo també podran sol·licitar els ajuts del Pla Estatal per a l’accés a l’habitatge 2022-2025, també aprovat avui.

Les ajudes del bo jove es poden sol·licitar de forma presencial i en línia mitjançant les oficines del departament d’Habitatge de les comunitats autònomes. “Podrà sol·licitar-se en un termini de mes, mes i mig”, ha indicat la ministra. S’estima que uns 70.000 joves compleixen aquests requisits, per la qual cosa podran sol·licitar l’ajuda i rebre-la.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebook, Instagram o Twitter per veure més contingut del sector.

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

A Solfinc, sabem que la seguretat i el bon funcionament dels ascensors a la teva comunitat són essencials. Els nostres administradors de comunitats estan sempre al dia amb les últimes normatives i regulacions per assegurar-te la millor gestió. El passat 1 de juliol va...

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Vendre un pis de manera ràpida i obtenir el millor preu possible pot ser tot un desafiament, però amb les estratègies adequades, és totalment assolible. En aquest article, explorarem consells efectius que t'ajudaran a optimitzar el procés de venda, assegurant els...