Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Ciutadans de Barcelona reben una carta recordant l’obligació de rehabilitar el seu habitatge

oct. 5, 2023 | Comunitats, Patrimoni

Els darrers mesos, els residents de Barcelona han estat rebent una carta important del Consorci de l’Habitatge, l’Agència de l’Habitatge i el Consorci Metropolità de l’Habitatge. Aquestes comunicacions destaquen l’ obligació de complir amb el manteniment, la rehabilitació i la millora dels habitatges, incloent-hi aspectes crucials com l’accessibilitat, la sostenibilitat i la funcionabilitat. Aquest procés es duu a terme mitjançant un programa de rehabilitació que la comunitat de propietaris ha d’aprovar, segons el que estableix l’article 10.c del Decret 67/2015, de 5 de maig, per al foment del deure de conservació, manteniment i rehabilitació habitatges a través d’inspeccions tècniques i el llibre de l’edifici.

Passos a seguir i recomanacions per a la rehabilitació d’habitatges

Per aprofitar aquestes oportunitats, es recomana encaridament als residents que es posin en contacte amb un tècnic de confiança i amb l’administrador de finques. Aquests professionals poden proporcionar assessorament especialitzat i ajudar en el procés de tramitació.

Sancions per Incompliment

És crucial tenir en compte que l’incompliment d’aquestes obligacions comporta sancions significatives, que van des de 9.001€ fins a 90.000€ en cas d’incidents que afectin persones o béns. És una responsabilitat compartida que tots els residents han de prendre seriosament.

Beneficis de les Subvencions dels Fons Next Generation

Tot i això, no tot són males notícies. Les cartes també informen sobre els avantatges de les subvencions rebudes a través dels Fons Next Generation. Aquestes subvencions inclouen beneficis fiscals com desgravacions a l’IRPF i convenis amb entitats bancàries que ofereixen finançament per cobrir fins al 100% del cost de la rehabilitació de l’habitatge. Això presenta una oportunitat única per millorar els nostres habitatges sense posar en risc les nostres finances personals.

Beneficis Addicionals de la Rehabilitació d’habitatges

A més de complir les obligacions legals, la rehabilitació d’habitatges també ofereix beneficis tangibles per als residents. La revaloració de les propietats és un dels principals avantatges, cosa que significa un augment potencial en el valor de mercat dels nostres habitatges. A més, en fer les nostres cases més eficients en termes d’energia, no només contribuïm a l’estalvi en costos a llarg termini, sinó que també col·laborem activament en la lluita contra el canvi climàtic, una mica de vital importància en els temps actuals.

En resum, la recepció d’aquestes cartes no hauria de ser motiu de preocupació, sinó més aviat una oportunitat per millorar els nostres habitatges i contribuir al benestar de la nostra comunitat ia cura del medi ambient. En complir les nostres obligacions i aprofitar les subvencions disponibles, estem construint un futur més sòlid i sostenible per a tots els residents de Barcelona.

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Guia completa per a comprar la teva primera llar a Barcelona

Guia completa per a comprar la teva primera llar a Barcelona

Comprar la teva primera llar a Barcelona pot ser un emocionant però també un procés complex ple de decisions importants. Des de triar la ubicació adequada fins a entendre els tràmits legals i financers, cada pas és crucial per a garantir una compra reeixida i...

Què és el home staging?

Què és el home staging?

En el competitiu mercat immobiliari de Barcelona, diferenciar-se és clau per a captar l'atenció de potencials compradors i aconseguir vendes reeixides. En aquest context, emergeix el home staging com una poderosa eina que transforma espais per a fer-los més atractius...