Com afecta el Coronavirus (Covid-19) al sector immobiliari?

abr. 6, 2020 | Últimes entrades

Actualment el mercat immobiliari està parat a causa de la situació actual. A causa del confinament no es poden realitzar les següents tasques que diàries:

  • Atenció presencial a les oficines.
  • Valoració de pisos
  • Realització de visites.
  • Visites al notari per realitzar les arres. Només es poden realitzar amb una justificació d’urgència.

Què creiem que passarà una vegada s’acabi el confinament?

Respecte a l’any 2020, creiem que els preus dels immobles baixaran aproximadament un 10% per la situació econòmica actual a causa del confinament. Tot i això, esperem que durant el 2021 els preus repuntin, recuperant l’estabilitat dins del sector. Per tant, respecte a la part compradora, el 2020 és un bon any a causa de la baixada dels preus.

Un altre tema a destacar és que els bancs tenen molta liquiditat, per tant, els compradors que tinguin una feina estable no tindran problema en aconseguir hipoteques a molt bons preus, ja que els interessos estan sent molt baixos. Això és una diferència important respecte la crisi del 2008 en la que no hi havia liquiditat i els bancs quasi no donaven hipoteques.

D’altra banda, es torna a demostrar que la inversió més segura tornarà a ser el sector immobiliari j que és l’actiu més estable. Creiem que els inversors confiaran més en el sector immobiliari que en la borsa, fent pujar les compravendes durant el 2021.

El risc que té posar un pis en lloguer de temporada

El risc que té posar un pis en lloguer de temporada

A Espanya, l'oferta de lloguer de temporada ha experimentat un creixement notable els últims mesos, coincidint amb l'entrada en vigor de la Llei d'Habitatge. Aquesta alternativa a l'arrendament tradicional ha representat el 10% de totes les cases al mercat el tercer...