Com afecta el Coronavirus (Covid-19) al sector immobiliari?

abr. 6, 2020 | Últimes entrades

Actualment el mercat immobiliari està parat a causa de la situació actual. A causa del confinament no es poden realitzar les següents tasques que diàries:

  • Atenció presencial a les oficines.
  • Valoració de pisos
  • Realització de visites.
  • Visites al notari per realitzar les arres. Només es poden realitzar amb una justificació d’urgència.

Què creiem que passarà una vegada s’acabi el confinament?

Respecte a l’any 2020, creiem que els preus dels immobles baixaran aproximadament un 10% per la situació econòmica actual a causa del confinament. Tot i això, esperem que durant el 2021 els preus repuntin, recuperant l’estabilitat dins del sector. Per tant, respecte a la part compradora, el 2020 és un bon any a causa de la baixada dels preus.

Un altre tema a destacar és que els bancs tenen molta liquiditat, per tant, els compradors que tinguin una feina estable no tindran problema en aconseguir hipoteques a molt bons preus, ja que els interessos estan sent molt baixos. Això és una diferència important respecte la crisi del 2008 en la que no hi havia liquiditat i els bancs quasi no donaven hipoteques.

D’altra banda, es torna a demostrar que la inversió més segura tornarà a ser el sector immobiliari j que és l’actiu més estable. Creiem que els inversors confiaran més en el sector immobiliari que en la borsa, fent pujar les compravendes durant el 2021.

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...