Com desnonar un llogater morós: el que has de fer el 2022

set. 5, 2022 | Lloguer, Patrimoni

Quan un propietari lloga una casa, una de les seves grans pors és que aparegui un arrendatari que no paga. En aquest article, t’expliquem com actuar i desnonar un llogater morós de la manera més ràpida i eficaç.

desnonar a un llogater morósQuan un llogater es converteix en morós?

Un arrendatari que no paga es converteix en morós des del primer mes que deixa de pagar la renda. Un retard puntual és comprensible però si aquesta conducta s’estén comencen els problemes. És per això que en aquests casos, és imprescindible desnonar un llogater morós, per evitar problemes més grans.

Quant de temps puc estar sense pagar el lloguer 2022?

Segons l’article 27.2 de la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU), el propietari podrà resoldre de ple dret el contracte de lloguer amb l’impagament d’una mensualitat. És a dir, si deixa de pagar el lloguer un mes, l’arrendador té dret a recuperar la casa. En cas que el llogater no se’n vulgui anar, podrà emprendre el procés de desnonament.

Què fer quan el llogater comença a ser morós?

Recórrer al desnonament ha de ser la darrera opció, ja que és un procés llarg i costós. El primer que cal fer és intentar solucionar la situació mitjançant el diàleg. Per això, és aconsellable reclamar primer per burofax el pagament del deute abans d’anar a la via judicial.

Com fer fora un llogater que no paga?

Si l’impagament és de només un mes o és un retard, recórrer a l’auxili judicial pot suposar més despesa que el deute mateix. Tot i això, si el llogater deixa de pagar diversos mesos consecutius i no dóna mostres de canviar la seva conducta, sí que caldrà desnonar al llogater morós.

Per això, caldrà interposar una demanda de desnonament, signada per un advocat i un procurador, per fer fora el llogater que no paga lloguer. Una vegada que el jutjat admeti la demanda a tràmit, se li notificarà al llogater morós i se li fixarà una data de desnonament, en quèhaurà de tornar les claus i lliurar l’habitatge.

Si el morós s’oposa i decideix defensar-se (per a això haurà de contractar un advocat), es farà un judici verbal. Si el jutge sentencia que ha d’abandonar la casa i tornar els diners deguts més els interessos de demora per impagament de lloguer, hi haurà un llançament judicial de desnonament.

Si bé és cert que l’habitatge es recupera en el 100% dels casos, el deute que ha contretat el llogater morós amb el propietari, no. És a dir, les rendes impagades del lloguer són més complicades de recuperar, ja que els morosos se solen declarar insolvents.

Necessitaràs continuar amb el teu advocat per reclamar al llogater les rendes impagades, en cas que no pagui després de la sentència. Si no disposeu de capital, se us podrà intentar embargar els béns o les nòmines. Tot i això, els morosos professionals tenen un ‘modus operandi’ àmpliament provat ino solen tenir nòmina ni propietats al seu nom.

Quant es triga a desnonar un llogater morós?

A Espanya, el termini mínim per desnonar un llogater morós és de sis mesos. No obstant això, se sol demorar més temps. La mitjana és d’uns 7 mesos, encara que es pot prolongar fins als 12; és a dir, assolir un any.

Com evitar llogaters morosos

A l’hora d’escollir un arrendatari, com més informació se’n disposi, millor. Buscar el seu historial a la llista de lllogaters morosos és el més eficaç per evitar sorpreses. El fitxer de morosos és la millor eina de prevenció per evitar els impagaments i conèixer a qui llogaràs la casa realment.

Pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web. D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per a més contingut del sector.

desnonar un llogater morós

Grup Solfinc és un administrador de patrimonis a Barcelona que gestiona els lloguers, per a més tranquil·litat dels propietaris.

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...