Com suportar l’estar tancat a casa?

abr. 20, 2020 | Últimes entrades

Estem vivint temps molt durs. Una època que marcarà un abans i un després en la història i en les nostres vides. Les males notícies vénen dia a dia i la preocupació pel desconegut s’apodera del nostre entorn. Com m’afectarà en els estudis? Com m’afectarà en el treball? Com m’afectarà a mi?

Però no tot és dolent. Hem après a cuinar, a ballar i a cantar. Hem après a valorar aquestes petites coses que abans, ni tan sols vèiem. Hem après a confiar de nou, confiar en totes aquelles persones que, en aquesta situació, ho estan donant tot. Hem après a conviure. Hem après a conèixer-nos més que mai, als nostres sers estimats, als nostres veïns i sobretot, a nosaltres mateixos.

El temps ara mateix és el nostre major aliat i el nostre pitjor enemic. Estem exposats a ell, sense saber com gestionar-ho. Acostumats a la nostra rutina, sense temps per a nosaltres mateixos, no teníem la necessitat de pensar en què puc fer, què m’agrada o què necessito. Però això ja no és així, les nostres vides han canviat i hem d’adaptar-nos.

És moment de preguntar-se, com puc ser feliç i superar la quarantena?

Primer de tot cal ser conscient que la vida segueix. Encara que sembli que el temps s’hagi parat, és moment de seguir amb el dia a dia. Per això mateix, cal planificar les tasques diàries i mantenir la ment en el seu lloc.

Explorar, provar i innovar. Hi ha temps per a tot… Per a cuinar, llegir, jugar, cantar, ballar… I precisament per això, hi ha temps per a provar coses noves. És moment d’experimentar per a divertir-nos i passar un bon temps amb els quals estan al nostre costat, o amb nosaltres mateixos.
Però també has de valorar el silenci, deixar d’escoltar tota la resta per a escoltar el que realment importa… A un mateix. I és que, en una llar feliç, només hauries d’escoltar allò que vulguis sentir.