Concessió d’ajuts d’energia renovable

des. 15, 2021 | Últimes entrades

El passat 1 de desembre es va publicar la RESOLUCIÓ ACC/3662/2021 per a la concessió d’ajuts d’energia renovable i a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial. Aquest programa d’ajuts s’emmarca dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i està finançat amb fons europeus provinents del Next Generation EU. Els programes d’incentius aprovats es dirigeixen a:

  • Instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, amb o sense emmagatzematge (programes 1, 2 i 4)
  • Instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable ja existents (programes 3 i 5)
  • Instal·lacions d’energies renovables tèrmiques (programa 6)

Les comunitats de propietaris poden accedir als programes 4, 5 i 6. El llistat complet d’actuacions subvencionables es troba a l’Annex I del “Real Decreto 477/2021, de 29 de junio, por el que se aprueba la concesión directa de ayudas para la ejecución de varios programas de incentivos ligados al autoconsumo y al almacenamiento, con fuentes de energía renovable”.

Quan inicia el termini de presentació per a la concessió d’ajuts d’energia renovable i què he de fer?

El termini de presentació s’inicia avui dimecres, 15 de desembre de 2021, i finalitza quan s’esgoti el pressupost disponible o, com a màxim, el 31 de desembre de 2023, sense haver-se cursat sol·licituds suficients per esgotar el pressupost disponible. Per a més informació sobre aquests ajuts, podeu fer clic en aquest enllaç del web de l’ICAEN (Institut Català de l’Energia), on es pot trobar, entre d’altres apartats, tota la informació general dels ajuts, l’accés al tràmit i l’apartat de preguntes freqüents.

D’altra banda, segueix el nostre contingut al BlocFacebook, Instagram o Twitter per a més contingut del sector.

Font: Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida.

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...