Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

El Congrés aprova la nova llei hipotecària

febr. 22, 2019 | Inmobiliaria, Patrimoni

Aquest dijous s’ha aprovat la nova llei hipotecària, que acumulava ja tres anys de retard i sobre la que hi havia l’amenaça d’una multa de Brussel·les per 105.000 euros al dia. Es tracta de l’última gran llei de la legislatura,

 

La llei entrarà en vigor en tres mesos i la base del text la va deixar feta el llavors ministre Guindos. La llei endureix els requisits per a iniciar el procés d’embargament, abarateix l’amortització anticipada de la hipoteca, rebaixa els interessos de demora, obliga el banc a costejar totes les despeses excepte la taxació, prohibeix les clàusules sòl i facilita el canvi d’una hipoteca variable a una fixa.

 

A més, aquesta llei prohibeix a les entitats retribuir als seus treballadors en funció del nombre d’hipoteques concedides, un sistema d’incentius que durant la bombolla va resultar pervers. Els notaris i registradors hauran de cancel·lar qualsevol contracte amb clàusules declarades abusives, segons un registre que ja existeix per a les de Suprem però que ara s’estendrà a totes. Els bancs hauran de fer un examen de la solvència del client perquè es concedeixi la hipoteca en funció de la seva capacitat de pagament, i no del previsible increment del valor de l’habitatge o unes garanties addicionals.

 

El banc s’ha estat mostrant crític amb la llei, i fins i tot havia declarat que aquestes mesures podrien encarir el crèdit i dificultar l’accés. No obstant això, aquest dijous el responsable d’ING a Espanya i Portugal, César González – Bueno, ha afirmat que està molt satisfet amb l’aprovació.  L’Associació Espanyola de Banca (AEB) també confia que aquesta legislació acabi amb la incertesa en el sector.

 

Per a qualsevol dubte que tingui, no dubti a posar-se en contacte amb nosaltres. Li atendrem encantats.

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

En l'àmbit de l'administració de comunitats, una llicència d'obra és un document essencial emès per les autoritats pertinents que autoritza legalment l'execució de treballs de construcció, renovació o modificació en una propietat. Aquestes llicències garanteixen que...