Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Consells dels tècnics d’Hisenda per estalviar fins a 3.400 euros en la propera Renda

des. 13, 2022 | Notícies de PIMES i autònoms, Patrimoni, Últimes entrades

El col·lectiu de tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha) aconsella aprofitar la recta final de l’any per estalviar en la declaració de la renda,  i recorden que aquest any ha disminuït l’incentiu de plans de pensions individuals i, a canvi, s’afavoreixen els plans de previsió empresarial.

Gestha ha aclarit que les mesures adoptades per alguns governs autonòmics, com la deflactació de l’escala autonòmica de l’IRPF i dels mínims personals i familiars, no influeixen perquè els avantatges fiscals més grans es concentrin en els contribuents amb més sous i patrimonis.

D’aquesta manera, mentre que les persones amb ingressos superiors als 600.000 euros a l’any podran abaratir la factura fiscal fins als 71.109 euros, per a les persones amb rendiments anuals de 21.000 euros els avantatges fiscals no arriben als 1.626 euros,  i per als de menys ingressos, les possibilitats de deduir són pràcticament inexistents a la pràctica.

Aquests contribuents amb menor rendes solen poder deduir per les deduccions autonòmiques al lloguer i fins i tot per la deducció estatal transitòria si el contracte de lloguer és anterior al 2015, però a la pràctica aquestes deduccions no operen per l’absència o baixa quantia de les seves retencions, segons expliquen.

CONSELLS PER ESTALVIAR EN LA DECLARACIÓ DE LA RENDA

Des de Gestha han llançat una sèrie de recomanacions per estalviar en la declaració de la renda del 2022 a l’última recta de l’any. El primer consell és aprofitar les deduccions per obres de millora deficiència energètica en habitatges.

A més, des del sindicat han recordat que baixa a 1.500 euros l’aportació màxima al pla de pensions individuals, tot i que amb la possibilitat d’incrementar les aportacions fins a 8.500 euros més per aportacions a plans de pensions empresarials. Es recomana aprofitar la recta final de l’any per fer aportacions fins a esgotar el límit.

D’aquesta deducció se’n beneficia la meitat dels declarants que ingressen més de 60.000 euros, l’estalvi dels quals suposa de gairebé la meitat de l’aportació al Pla de Pensions en ser una reducció de la base imposable que disminueix la progressivitat de la resta dels ingressos ordinaris .

També el sindicat recomana aplicar la deducció per compra i renovació de l’habitatge i aprofitar per amortitzar el préstec i assolir el màxim deduïble: el 15% d’una aportació de 9.040 euros

D’altra banda, les darreres setmanes de l’exercici fiscal també són un bon moment per fer comptes i compensar les pèrdues generades en un fons d’inversió, accions o derivats financers amb els guanys patrimonials obtinguts.

A més, els tècnics han aconsellat planificar la venda d’accions i han recordat que els donatius, donacions i aportacions amb dret a deducció permeten deduir el 80% per als primers 150 euros i el 35% per als imports restants, que arriba al 40 % si en els dos anys immediats anteriors es dóna a favor d’una mateixa entitat per un import igual o superior, en cadascun, al de l’exercici anterior, limitada a una aportació màxima del 10% de la base liquidable.

També han explicat que la deducció per a amics i familiars de tercer grau dels emprenedors és d’un 30% de la inversió a la quota estatal de l’IRPF en subscriure les accions o participacions de la societat, ideal per estalviar en la declaració de la renda.

La clau és aprofitar les darreres setmanes de l’any per fer aportacions a plans de pensions o amortitzar hipoteca, amb l’objectiu d’assolir el màxim deduïble

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Per a què serveix la nota simple d’un habitatge?

Per a què serveix la nota simple d’un habitatge?

Benvingut al blog de Solfinc! Si alguna vegada has pensat a comprar un habitatge a Barcelona, segurament t'has trobat amb termes legals que poden semblar confusos. Un dels documents més importants en qualsevol transacció immobiliària és la nota simple. Saps per a què...

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

A Solfinc, sabem que la seguretat i el bon funcionament dels ascensors a la teva comunitat són essencials. Els nostres administradors de comunitats estan sempre al dia amb les últimes normatives i regulacions per assegurar-te la millor gestió. El passat 1 de juliol va...

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Vendre un pis de manera ràpida i obtenir el millor preu possible pot ser tot un desafiament, però amb les estratègies adequades, és totalment assolible. En aquest article, explorarem consells efectius que t'ajudaran a optimitzar el procés de venda, assegurant els...