Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Desallotjament d’okupes en 24 hores: així és la llei que proposa el PP

ag. 10, 2022 | Patrimoni, Patrimoni, Últimes entrades

El Partit Popular promou una llei perquè faciliti el desallotjament d’okupes en 24 hores i els pugui imposar penes de presó de fins a cinc anys. Per aconseguir aquest darrer objectiu, la formació encapçalada per Alberto Núñez Feijóo planteja recuperar el delicte d’usurpació d’immobles.

desallotjament d'okupes en 24 horesPer executar un desallotjament d’okupes en 24 hores o menys, el PP explica que la seva aplicació es duria a terme quan es constatés “un delicte flagrant”. A més, la llei que tracta d’impulsar els de Feijóo pretén impedir als okupes que s’empadronin i puguin optar així als beneficis assignats per les administracions públiques. En aquesta proposta, la comunitat de propietaris juga un paper rellevant perquè tindran les eines necessàries per iniciar el procés de denúncia de l’okupació.

Cal destacar que al començament de juliol, la Comunitat de Madrid va plantejar una cosa semblant. En concret, la regió proposava que l’okupa sigui desnonat de manera immediata si no mostra cap títol o document que acrediti que el propietari li ha permès residir-hi en un termini de 48 hores. Fins ara, els propietaris d’un primer habitatge són els que han de demostrar que no han permès a l’okupa fer ús del seu habitatge i això és molt complicat perquè les escriptures solen estar guardades als seus propis domicilis i no hi poden accedir. Per aquest motiu, des de Sol defensen que sigui okupa el que hagi de demostrar en 48 hores que té dret a viure-hi.

D’aquesta manera, el PP de Madrid vol “invertir els principis” de l’actual llei orgànica per perseguir una cosa que qualifiquen com un “acte il·lícit que lesiona la propietat individual, cosa que és bàsica en una democràcia liberal”, segons informa el PP de Madrid.

Cal recordar que el fenomen de l’okupació és cada cop més freqüent al nostre país. Per això es plantegen mesures com el desallotjament d’okupes en 24 hores, entre d’altres. De fet, un estudi realitzat recentment pel Ministeri d’Interior revelava 13.389 denúncies els nou primers mesos del 2021, fet que suposa un 20% més que durant l’any anterior. Si es compara amb les xifres conegudes fa cinc anys, el creixement de l?okupació és del 40%.

Pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web. D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per més contingut del sector.

Font: L’Espanyol.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

A Barcelona, la decisió de contractar una assegurança de llar és crucial no només per a protegir la seva propietat, sinó també per a brindar tranquil·litat en cas d'imprevistos. A Solfinc, entenem la importància de resguardar la seva inversió immobiliària. Aquest...