Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Es dispara el lloguer turístic d’habitacions a Barcelona

ag. 22, 2019 | Inmobiliaria

Trobar l’inquilí perfecte s’està convertint en una tasca cada vegada més difícil. No és la primera vegada que molts arrendadors, al cap de pocs dies de signar el contracte de lloguer, han rebut queixes dels veïns per a queixar-se del continu pas de turistes per la finca i avisar que el seu pis estava sent rellogat per dies. I a vegades no només es rellogava el pis de manera il·legal, sinó que s’oferien les habitacions per separat. Cadascuna amb el seu propi anunci d’Airbnb.

I és que el lloguer d’habitacions a turistes s’està disparant a Barcelona. La gent que llogava apartaments per dies sense permisos va descobrir que era molt més fàcil esquivar la intensa pressió de l’Ajuntament oferint els pisos per habitacions privades. Avui dia, el nombre d’anuncis d’habitacions publicitades en les plataformes digitals ja és superior al de pisos turístics a Barcelona. Ningú aconsegueix posar una xifra, encara que tots mostren preocupació davant el fenomen. Segons Inside Airbnb, estaríem parlant de més de 9.000 anuncis d’habitacions disponibles per a turistes emmarcades en uns llimbs legals que protegeix a aquests arrendadors.

Mancant una llei que reguli el lloguer d’habitacions en habitatges compartits, impera la llei de la selva. La Generalitat fa anys que prepara una normativa que permetria als ajuntaments regular aquesta pràctica però mai sembla acabar de tirar endavant. La tinent d’alcalde d’Urbanisme lamenta que l’Ajuntament té una normativa preparada per a implantar a l’espera de l’aprovació del decret autonòmic, imprescindible per a impulsar la part municipal.

L’associació de Veïns i Amfitrions de Barcelona, que agrupa amfitrions que obren les portes de la seva casa per a poder pagar la hipoteca o arribar a fi de mes una mica menys atabalats, calcula que són entre 2.200 i 2.500 els que realment conviuen en la seva pròpia llar amb els turistes. Els 7.000 anuncis restants, per tant, són probablement pisos turístics camuflats.

Els integrants de l’associació de Veïns i Amfitrions de Barcelona temen que la Generalitat acabi elaborant una norma massa restrictiva i acabi perjudicant a tots aquells que actuen de bona fe.

El Gremi d’Hotels de Barcelona, malgrat entendre les demores, apunta que el buit legal no protegeix del tot als infractors i que les administracions disposen de marge per a actuar amb una major contundència.

El tripijoc d’habitacions és una activitat cada vegada més professionalitzada i després dels anuncis penjats en internet s’amaga un número cada vegada més reduït d’amfitrions. El 52,2% dels anuncis d’habitacions en Airbnb corresponen a anunciants que tenen més d’una oferta penjada. Entre ells podem fins i tot trobar alguns que gestionen professionalment desenes d’habitacions repartides en diferents propietats, encara que en la xarxa es presentin com un simpàtic barceloní encantat de compartir la seva ciutat amb tu.

Mentre que les queixes van en augment, aquesta gent coneix molt bé la llei. Saben que fins que la Generalitat no acabi la seva llei poden fer el que els doni la gana. Així que, de moment, toca esperar i confiar que la llei de la Generalitat no sigui massa laxa.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...