Drets Socials de Catalunya destinarà més de 100 milions a ajuts per al lloguer

gen. 17, 2022 | Lloguer

La Conselleria de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha ampliat en 900.000 euros el pressupost d’ajudes per al lloguer, segons ha publicat el DOGC, amb la qual cosa es cobreix la necessitat de 53.000 famílies i arriben als 100 milions d’aquesta ajuda. També s’han atorgat uns 9.000 ajuts per al lloguer, específics per a gent gran, que han comptat amb un pressupost a part de 19,2 milions d’euros.

La convocatòria per accedir a les ajudes per al lloguer que ara arriba als 100 milions es va obrir a l’abril i va incloure algunes modificacions a les seves bases reguladores “per adaptar-se a la situació real de preus de les rendes de lloguer”, diuen des de la conselleria .

Està pensat per a les persones que no estan en vulnerabilitat imminent però la podrien tenir si no paguen el lloguer, i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya concedeix un import anual màxim de 2.400 euros (200 mensuals com a màxim).

La subvenció pot ser del 20% del lloguer anualquan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o inferior al 30% dels ingressos de la unitat de convivència; del 30% de limport de la renda quan aquest esforç sigui superior al 30% i inferior al 40%; i del 40% si és igual o superior al 40% dels ingressos.

Als requisits s’han actualitzat els límits: el límit mensual per a habitatges de Barcelona és de 800 euros (abans 750); a Girona i Tarragona 550 (abans 500); de 500 a Lleida (abans 450), i de 400 a les Terres de l’Ebre (abans 350). I per a famílies nombroses i amb algun discapacitat legalment reconegut i barem favorable, l’import màxim de lloguer mensual és de 900 euros a tot Catalunya.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebook, Instagram o Twitter per veure més contingut del sector.

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...