Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

El BTR arriba a Espanya. Què és el Build To Rent?

maig 11, 2022 | Lloguer, Patrimoni

El BTR arriba a Espanya, com a concepte de construir obra nova per destinar-la al lloguer, més conegut al sector com a ‘build to rent‘. Actualment hi ha més de 30 promocions anunciades en idealista, que ofereixen pisos a estrenar de lloguer, la majoria concentrats en els grans nuclis urbans com Barcelona o Madrid.

El preu d’aquests arrendaments (euros/m2 al mes) no és gaire més alt que un de tradicional, encara que encara són poques les unitats que hi ha dins de tot el mercat de lloguer. No obstant, sí que ofereixen més qualitats i dotacions que un habitatge de segona mà.

El mercat de lloguer professional està totalment implantat als Estats Units i en molts mercats europeus, com a Gran Bretanya o Alemanya. Però ara el BTR arriba a Espanya, amb una forta inversió al mercat.

A Espanya, la inversió en la construcció d’habitatges per a lloguer ha començat a despuntar en els darrers dos anys. Ara, cada cop més promotores, consultores i inversors participen d’aquesta fórmula al mercat d’arrendament nacional que l’any passat va assolir els 2.100 milions d’euros.

La creixent popularitat dels habitatges de lloguer entre inversors institucionals ja no es limita només a les grans capitals europees. La inversió cap al sector de lloguer residencial a Europa procedent de fons de pensions i companyies d’assegurances de tot el món va augmentar dels 71.100 milions d’euros el 2019 a més de 117.000 milions d’euros el 2021. A Espanya, mentrestant, les administracions públiques i el sector residencial ja han deixat clar que cal ampliar el parc d’habitatges de lloguer. Els habitatges estatals, tot just un 2% del total a tot el país són clarament insuficients per acollir tot el lloguer social i assequible necessari.

Mentrestant, es promou la transformació de l’estoc de pisos de bancs i institucions de la venda cap a l’arrendament, la sortida de l’habitatge buit al mercat del lloguer o la construcció de més habitatges cap al lloguer, en alguns casos amb la col·laboració pública. privada. Aquí és on entraria el build to rent, ampliant l’oferta del mercat d’arrendament amb habitatge nou.

Actualment, la majoria de promocions noves destinades al build to rent es distribueixen a les dues grans ciutats de Barcelona i Madrid, incloent-hi la seva enorme àrea metropolitana..

El grau de desenvolupament que arriba al BTR a Barcelona és el més destacat, amb gairebé el 50% de les unitats actives, on es poden localitzar promocions tant a Barcelona capital, com a Badalona, ​​Sant Cugat de Vallès , Sabadell, Terrassa i altres municipis més.

Quines són les especificacions dels pisos BTR?

El tipus d’habitatge que actualment s’ofereix en BTR a Espanya arriba a una mitjana de 84 m2, generalment d’un a dos dormitoris, encara que també hi ha oferta amb més habitacions.

Entre les promocions ‘build to rent’ anunciades en idealista,els principals preus per municipis es troben a Barcelona (22,4 euros/m2 al mes), seguit pel projecte BTR a Sant Just Desvern (20 euros/m2/mes i Badalona (18,5 euros/m2 al mes) Nou dels 10 municipis amb preus unitaris més elevats es troben a Barcelona.

La pràctica totalitat de les promocions disponibles a BTR a Espanya ofereixen serveis extres a l’edifici, com ara places de pàrquing, zona infantil, zones verdes i piscina, o seguretat, conserge i gimnàs, i que també influeixen a l’hora dels preus oferts, i la comparativa amb l’oferta de segona mà a la mateixa localització.

El BTR arriba a Espanya: Quines empreses inverteixen a “Build to Rent”?

Les promotores BeCorp, AQ Accentor, Locare Real Estate o Returnoga lideren el mercat de BTR a Espanya, amb més d’un 45% del total de promocions. Altres noms del sector com Culmia, Grup Lar, Kronos o Neinor també han apostat per aixecar habitatges destinats al lloguer en comptes de la compra.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebook, Instagram o Twitter per a més contingut del sector.

Font: Idealista.

Guia completa per a comprar la teva primera llar a Barcelona

Guia completa per a comprar la teva primera llar a Barcelona

Comprar la teva primera llar a Barcelona pot ser un emocionant però també un procés complex ple de decisions importants. Des de triar la ubicació adequada fins a entendre els tràmits legals i financers, cada pas és crucial per a garantir una compra reeixida i...

Què és el home staging?

Què és el home staging?

En el competitiu mercat immobiliari de Barcelona, diferenciar-se és clau per a captar l'atenció de potencials compradors i aconseguir vendes reeixides. En aquest context, emergeix el home staging com una poderosa eina que transforma espais per a fer-los més atractius...