Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Es podrà triar pagar el tipus d’impost de la plusvàlua

nov. 9, 2021 | Patrimoni, Últimes entrades

Ahir dimarts 8 de novembre el Consell de Ministres va aprovar la modificació del impost de plusvàlua municipal que forçava a tributar fins i tot en els casos que no n’hi hagués benefici. El Tribunal Constitucional amb data 26 d’octubre determina que aquesta tributació és anticonstitucional ja que era injusta amb el venedor de l’immoble. 

Així doncs, segons la reforma de l’impost el contribuent podrà triar en funció del valor cadastral segons dos paràmetres:

Plusvàlua objectiva: Amb coeficients actualitzats

Plusvàlua real: Diferència entre el preu de compra vs. Venda

Valor del cadastre

Els ajuntaments tenen 6 mesos per aplicar la reforma. A més, s’hi afegeix un marge del 15% que tindran aquests per adaptar el valor del sòl a la realitat immobiliària del municipi.

També s’agreujaran les plusvàlues generades en menys d’un any entre la data d’adquisició i la de transmissió de l’immoble.

Buit legal

Mancant conèixer més detalls sobre la reforma, tot indica que estaran exempts de pagar el tribut tots aquells immobles venuts, donats o rebuts per herència en el període del 26 d’octubre de 2021 fins al 9 de novembre del mateix any.

Les reclamacions de devolució de la taxa es limiten als procediments oberts abans del 26 d’octubre de 2021.

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

En l'àmbit de l'administració de comunitats, una llicència d'obra és un document essencial emès per les autoritats pertinents que autoritza legalment l'execució de treballs de construcció, renovació o modificació en una propietat. Aquestes llicències garanteixen que...