Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Futur del mercat immobiliari: aquests són els desafiaments dels venedors

ag. 22, 2022 | Inmobiliaria, Inmobiliaria, Últimes entrades

El mercat immobiliari continua batent rècords. Segons l’INE, les compravendes d’habitatges van pujar un 18,8% interanual al juny, xifra no vista aquest mes des del 2007, i es van tancar un total de 58.010 compravendes. Mentrestant, la feina va caure al juliol per primera vegada en 11 anys i les llars continuen perdent poder adquisitiu -els diners val ara un 10,8% menys que l’any passat-. I encara que les xifres al sector dels béns arrels continuen sent encoratjadores, comencen a veure’s els primers signes d’alentiment. El mateix informe de l’Institut Nacional d’Estadística, per exemple, detalla una caiguda mensual del 3,8% a la quantitat de compravendes.

Aquesta tendència cap a l’alentiment s’accentuarà durant els propers mesos arran de la pujada de tipus d’interès duta a terme al juliol pel Banc Central Europeu. Si bé aquesta mesura pretén contenir la inflació, també té un efecte directe sobre l’euríbor i, en conseqüència, produeix un encariment a les hipoteques que portaria a reduir la demanda d’habitatge a curt termini.

És lògic esperar que les compravendes al mercat immobiliari es moderin si tenim en compte l’encariment de les hipoteques i la reducció en la capacitat d’estalvi de les famílies. Però això no significa que s’hagin de paralitzar completament les transaccions. I afegeixen que el desafiament per als propietaris que vulguin vendre el seu pis els propers mesos és millorar l’estratègia de venda, estar disposats a negociar el preu i, sobretot, no perdre la prudència.

Optimitzar l’estratègia de venda al mercat immobiliari

 mercat immobiliariEn un mercat on abunda la demanda davant de l’oferta, com va passar fins ara a Espanya, cal fer els esforços justos per trobar un comprador. Però la tendència comença a canviar i, en un context d’escassetat de demanda, és pertinent optimitzar els recursos perquè la propietat destaqui davant de les altres. Això s’aconsegueix millorant l’estratègia de venda, és a dir, treballant l’aparença de l’habitatge, maximitzant els recursos als portals immobiliaris (visites virtuals, plànols, fotografies, vídeos…) i, principalment, fent una valoració adequada abans de posar-ne la propietat a la venda, entre altres coses.

La valoració de l’habitatge és la clau per vendre-la ràpidament. Una casa que surt a la venda a preu de mercat, per norma general, triga menys a vendre’s que una altra que es publica a un valor elevat”, apunten els experts. Per això aconsellen comptar amb el suport d’un agent immobiliari que en pugui fer una valoració professional. “En un escenari on les possibilitats de venda es redueixen, l‟ajuda d‟un expert pot marcar la diferència.

Mantenir-se disposat a negociar

La tendència indica que aquest nou escenari immobiliari tendirà a corregir la diferència entre el preu de les publicacions i les ofertes que fan els compradors. Aquesta bretxa ronda el 20%. Enfront de l’encariment dels interessos de les hipoteques, els compradors hauran de reduir els diners que destinen a l’adquisició en si mateixa i, per tant, estaran molt menys disposats a pagar sobrepreus.

Negociar no implica cedir davant de les exigències del comprador, però sí estar obert a arribar a un acord que sigui convenient per a les dues parts. Així mateix, moltes vegades els propietaris assignen als seus habitatges un valor emocional que per als compradors no existeix. Per això aconsella fer una valoració professional de l’habitatge al mercat immobiliari.

mercat immobiliari

Serveis que ofereix Grup Solfinc al sector immobiliari

No perdre la prudència

L’amenaça d’una recessió pot despertar una certa incertesa, però sempre és millor no perdre la prudència. Cal recordar que, fins i tot el 2008, es van vendre a Espanya uns 552.080 habitatges, segons dades de l’INE. Tot i així, és important no prendre decisions precipitades pel que fa a una de les operacions més importants de la vida, com és la venda d’un habitatge al mercat immobiliari. En aquest sentit, destaquen la importància de comptar amb l‟assessorament d‟un agent immobiliari, capaç d‟assessorar, valorar i negociar de forma objectiva.

Pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web. D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram Twitter per a més contingut del sector.

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

A Solfinc, sabem que la seguretat i el bon funcionament dels ascensors a la teva comunitat són essencials. Els nostres administradors de comunitats estan sempre al dia amb les últimes normatives i regulacions per assegurar-te la millor gestió. El passat 1 de juliol va...

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Vendre un pis de manera ràpida i obtenir el millor preu possible pot ser tot un desafiament, però amb les estratègies adequades, és totalment assolible. En aquest article, explorarem consells efectius que t'ajudaran a optimitzar el procés de venda, assegurant els...