El Govern estudia una llei per a accelerar la burocràcia dels desenvolupaments urbanístics a Espanya

juny 10, 2020 | Últimes entrades

El Govern treballa en una llei que simplificarà els processos per a reduir el temps de tramitació del planejament urbanístic, donant una nova empenta al sector immobiliari a Espanya.

Per què aquesta mesura ara, en el sector de la construcció?

Això és pel fet que aquest sector suposa prop del 6% del PIB espanyol. És per això que s’ha anunciat que el Govern prepara una nova llei per a agilitar els tràmits burocràtics que alenteixen la gestió urbanística a Espanya.

A més, adquireix una major importància per l’escenari actual provocat per la COVID-19, atès que la construcció podria ser la locomotora econòmica del país després de la pandèmia i per aquest motiu es considera que és primordial aprovar una nova legislació que ajudi al sector.

En paral·lel, la secretaria té també l’objectiu de reduir els temps de les llicències d’obra i impulsar la digitalització del sector.

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...