El Govern regularà l’activitat professional dels administradors de finques

gen. 27, 2022 | Comunitats, Patrimoni

El Govern elabora un projecte de decret per a regular l’activitat dels administradors de finques, que són a Catalunya més de 3.000 professionals que gestionen més del 80% del parc immobiliari del territori.

Al Consell Executiu d’aquest dimarts 25 de gener de 2022, el Govern ha aprovat autoritzar a la Conselleria de Drets Socials la realització d’una consulta pública prèvia a l’elaboració del decret.

L’objectiu és adequar l’activitat dels administradors de finques al que estableixen la Llei del dret a l’habitatge i el Codi Civil català per oferir “una protecció més gran” als usuaris.

El decret preveu regular els requisits legals i reglamentaris necessaris per a garantir el desenvolupament de les funcions d’aquests professionals i millorar el grau de coneixement que els consumidors tenen sobre la capacitació i la qualitat dels professionals.

També pretén reforçar la capacitat de l’administració per “garantir el bon funcionament” dels serveis i l’atenció que reben els usuaris perquè tots els que operin al mercat treballin en lliure competència lícita i de conformitat amb la legislació.

El Govern ha advertit que s’han detectat al mercat nous operadors immobiliaris que han obert negocis sense clarificar els consumidors i usuaris si qui està oferint el servei ha accedit d’acord a la regulació, ja que existeix “un cert buit legal” a ella.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebook, Instagram o Twitter per veure més contingut del sector.

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...