Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

El Govern regularà l’activitat professional dels administradors de finques

gen. 27, 2022 | Comunitats, Patrimoni

El Govern elabora un projecte de decret per a regular l’activitat dels administradors de finques, que són a Catalunya més de 3.000 professionals que gestionen més del 80% del parc immobiliari del territori.

Al Consell Executiu d’aquest dimarts 25 de gener de 2022, el Govern ha aprovat autoritzar a la Conselleria de Drets Socials la realització d’una consulta pública prèvia a l’elaboració del decret.

L’objectiu és adequar l’activitat dels administradors de finques al que estableixen la Llei del dret a l’habitatge i el Codi Civil català per oferir “una protecció més gran” als usuaris.

El decret preveu regular els requisits legals i reglamentaris necessaris per a garantir el desenvolupament de les funcions d’aquests professionals i millorar el grau de coneixement que els consumidors tenen sobre la capacitació i la qualitat dels professionals.

També pretén reforçar la capacitat de l’administració per “garantir el bon funcionament” dels serveis i l’atenció que reben els usuaris perquè tots els que operin al mercat treballin en lliure competència lícita i de conformitat amb la legislació.

El Govern ha advertit que s’han detectat al mercat nous operadors immobiliaris que han obert negocis sense clarificar els consumidors i usuaris si qui està oferint el servei ha accedit d’acord a la regulació, ja que existeix “un cert buit legal” a ella.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebook, Instagram o Twitter per veure més contingut del sector.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...