El negoci de les oficines a Barcelona es dispara un 25%

abr. 19, 2022 | Notícies de PIMES i autònoms, Últimes entrades

L’any arrenca amb una excel·lent dada de contractació al mercat d’oficines a Barcelona. Si es confirmen les estimacions de la consultora CBRE, la contractació d’espais d’oficina se situarà al voltant dels 95.000 m2 el primer trimestre, més d’un 25% per sobre del mateix període del 2021.

El primer trimestre de l’any, ha augmentat considerablement l’activitat a la perifèria i la Zona Sud (Zona Franca i Plaça Europa). De fet, l’operació més gran del trimestre ha estat el lloguer de gairebé 10.000 m2 per part de l’aerolínia Vueling a Viladecans Business Park. A aquesta se suma el lloguer de 5.500 m2 per part de Volkswagen Group a unes oficines del Parc Logístic de la Zona Franca de Barcelona. En canvi, el districte 22@ ha tingut menys protagonisme després dels rècords registrats en els darrers trimestres.

Per sectors, el tecnològic segueix amb una intensa activitat motivada pel creixement de les empreses. A més d’aquest sector, l’educatiu es troba també molt actiu, amb dues operacions entre les més grans del trimestre, protagonitzades per Ceac (6.000 m2) a L’Hospitalet de Llobregat i Ilerna al Centre Ciutat (4.800 m2).

Al costat de la nova demanda, després d’un cert impacte al final de febrer per la incertesa generada per la invasió a Ucraïna, l’activitat s’ha anat recuperant i ha tornat a nivells normals a mesura que va anar avançant el mes de març. Tanmateix, aquesta tendència podria variar a causa de la incertesa del moment.

La recerca d’edificis de qualitat i sostenibles s’ha intensificat després de la pandèmia i, encara que el teletreball ha guanyat terreny a la majoria de les empreses, l’oficina continua sent el centre d’operacions. En aquest sentit, Barcelona continuarà sent un focus d’atracció d’empreses a nivell internacional, atès l’excel·lent estoc d’oficines existent i en construcció, d’uns 400.000 m2. D’aquests, pràcticament un 20% ja està prellogat per l’interès de les empreses per accedir als edificis de més qualitat per oferir més benestar als seus empleats.

Les rendes ‘prime’ es mantenen estables, al voltant de 27,5 euros per m2 al mes a CBD i 24 euros a 22@, amb una lleugera pujada respecte al trimestre anterior. En aquest sentit, i si la demanda continua al mateix camí, les previsions apunten a una pujada de les rendes en pràcticament tots els submercats de la ciutat. A l’etapa post-pandèmia els ocupants estan disposats a pagar un plus per estar als millors edificis, immobles sostenibles i millor adaptats a una demanda amb prioritats i necessitats diferents de les de fa dos anys enrere.

Diferents factors, com els colls d’ampolla a les cadenes de subministrament, la vaga de transports a Espanya i la crisi d’Ucraïna, unit a l’escalada dels costos de transport a causa de l’augment dels preus de l’energia, està tenint impacte al sector de la construcció, si bé per ara els retards en les dates previstes de terminació dels edificis d’oficines en curs són moderats. D’aquesta situació no se’n lliuren les obres de condicionament dels nous espais llogats, que s’estan veient una mica més afectades.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebook, Instagram o Twitter per a més contingut del sector.

Font: Idealista.

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...