Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

El Suprem autoritza Airbnb a publicar anuncis de pisos turístics il·legals a Catalunya

maig 2, 2022 | Patrimoni, Últimes entrades

El Tribunal Suprem ha donat la raó a Airbnb en un conflicte que mantenia amb la Generalitat pels anuncis de pisos pisos turístics il·legals que no constaven al registre d’habitatges turístics de Catalunya. Una ordre dictada pel Govern el 2015 instava l’empresa a detectar i retirar de la seva web els anuncis d’apartaments que no incloguessin el número de registre, cosa que va derivar en una batalla jurídica entre l’empresa i la Generalitat que ha guanyat la primera: el Suprem ha revocat una sentència anterior del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va emparar l’ordre autonòmica i eximeix Airbnb de fer una tasca de vigilància que, segons l’alt tribunal, no li competeix.

En una sentència amb data del dimecres 19 de gener de 2022, l’alt tribunal afirma que els anuncis són responsabilitat del que presta el servei turístic final i no d’Airbnb, a qui defineix com un “intermediari neutre” dels serveis de la societat de la informació, de manera que no haurà de revisar més els anuncis que publiquen els seus usuaris a l’aplicació.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...