Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Em poden fer fora del pis de lloguer per tenir mascotes?

des. 2, 2022 | Lloguer, Patrimoni

Tenir mascotes és un dels conflictes més recurrents en els contractes de lloguer . Situació que s’ha tornat més confosa a causa de la nova llei d’animals. Ara bé, es considera incompliment de contracte de lloguer per tenir mascota a casa?

La  prohibició d’animals domèstics  és una de les  clàusules més freqüents  que apareixen als contractes de lloguer. El propietari manifesta la seva voluntat a l’inquilí que no hi hagi mascotes a l’habitatge. És això legal? Sí , encara que la nova llei d’animals en millori els drets,  els lloguers es regeixen  per la  Llei d’Arrendaments Urbans (LAU),  que permet establir aquesta clàusula.

QUÈ DIU LA LLEI SOBRE MASCOTES EN PISOS DE LLOGUER?

El propietari pot incloure les clàusules  que consideri oportunes per al lloguer del pis. Si s’incompleixen, podrà resoldre el contracte i la llei l’empara. L’article 4 de la LAU  estableix que “respectant allò establert a l’apartat anterior,  els arrendaments d’habitatge es regiran pels pactes, clàusules i condicions  determinats per la voluntat de les parts”.

A més, l’  article 27 de la LAU  fixa que “l’  incompliment  per qualsevol de les parts de les  obligacions resultants  del contracte donarà dret a la part que hagi complert les seves a exigir el  compliment de l’obligació oa promoure la resolució del contracte  ” el que disposa l’article 1.124 del Codi civil”.

QUAN ES PODEN TENIR MASCOTES A UN LLOGUER?

Sempre que hi hagi una clàusula que ho permeti . A més,  si no s’especifica  la qüestió, també se’n podrà. Tot i això, és aconsellable revelar la informació de cara a possibles conflictes, ja que si la mascota causa danys o molèsties als veïns, el propietari podrà  rescindir el contracte d’arrendament per incompliment de contracte de lloguer per tenir mascota. Sempre és millor que estigui per escrit.

QUÈ PASSA SI NO HI HA CLÀUSULA DE PROHIBICIÓ DE MASCOTES?

Si al contracte d’arrendament específica que  no es poden tenir animals,  no es podran tenir. És una condició que cal complir. En canvi, si  no hi ha clàusula de prohibició , l’inquilí  podrà tenir mascotes . No us podran fer fora de la casa, ja que no s’està incomplint el contracte, sempre que les mascotes no facin malbé l’habitatge o l’edifici ni causin activitats molestes i/o insalubres o perjudiquin els veïns.

EM PODEN FER FORA PER TENIR UN GOS O UN GAT?

Depèn.  Si al contracte es prohibeix  ser amo d’un gos, gat o qualsevol animal de companyia,  el propietari podrà resoldre el contracte de ple dret , ja que s’haurà vulnerat una de les clàusules. És a dir, hi ha incompliment de contracte de lloguer per tenir mascota . Tant si menteixes i entres a la casa amb una animal o ho adquireixes posteriorment, si hi ha una clàusula que especifica que està prohibit, el propietari podrà finalitzar el lloguer.

QUÈ PASSA AMB LA FIANÇA SI EM DESCOBREIXEN AMB UNA MASCOTA?

Per tornar la fiança, el propietari ha d’examinar l’habitatge llogat i comprovar que està en bon estat. Si el pis està en bones condicions, encara que s’hagi  resolt el contracte per una mascota , l’arrendador  haurà de tornar la fiança . Ara bé, les mascotes tendeixen a deteriorar les coses, així que és possible que apareguin més desperfectes dels que realment hi ha.

QUÈ ES POT PROHIBIR A UN CONTRACTE DE LLOGUER?

Es pot prohibir:  tenir mascotes ,  fumar ,  utilitzar zones comunes  com la piscina, fer  obres  o  pintar  el pis. Algunes són impensables i poques vegades succeeixen, altres de difícil demostració; no obstant, la LAU les contempla.

QUÈ PASSA SI S?INCOMPLEIX UN CONTRACTE DE LLOGUER?

Si el  propietari  incompleix el contracte, l’inquilí el pot  resoldre  i exigir una compensació econòmica. Si és l’inquilí qui ho incompleix, serà l’arrendador qui el pugui finalitzar, i es pot quedar tota o part de la fiança i exigir, a més, una compensació.

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Per a què serveix la nota simple d’un habitatge?

Per a què serveix la nota simple d’un habitatge?

Benvingut al blog de Solfinc! Si alguna vegada has pensat a comprar un habitatge a Barcelona, segurament t'has trobat amb termes legals que poden semblar confusos. Un dels documents més importants en qualsevol transacció immobiliària és la nota simple. Saps per a què...

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

Pot qualsevol empresa fer modificacions als ascensors?

A Solfinc, sabem que la seguretat i el bon funcionament dels ascensors a la teva comunitat són essencials. Els nostres administradors de comunitats estan sempre al dia amb les últimes normatives i regulacions per assegurar-te la millor gestió. El passat 1 de juliol va...

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Com vendre el teu pis més ràpid i a un preu millor

Vendre un pis de manera ràpida i obtenir el millor preu possible pot ser tot un desafiament, però amb les estratègies adequades, és totalment assolible. En aquest article, explorarem consells efectius que t'ajudaran a optimitzar el procés de venda, assegurant els...