Més serveis Grup Solfinc

En la venda d’habitatges, continuaran augmentant els preus?

Avui us parlaré de la part més pràctica de l’experiència que ens dóna estar venent habitatges dia a dia. Al 2014 els preus de la venta d’immobles van tocar fons i des de llavors els preus sempre han anat augmentant un 10% anual fins al 2018. Per tant, en quina situació ens trobem en 2019 i quina és la previsió per a 2020?

Aquest any hem pogut veure com els preus s’han moderat una mica i els venedors no volen ajustar massa els imports. El motiu més clar de la pujada de preus és la gran demanda d’inversors, sobretot estrangers, que veuen com la compra d’habitatges per a destinar-la a lloguer no els dóna la rendibilitat que busquen (un 4-5%) , però el seu interès ja ha provocat un augment dels preus que els compradors potencials locals no poden afrontar. Actualment, l’oferta està entre un 20% i un 30% més cara del que la demanda pot comprar.

D’altra banda, l’elevat preu dels lloguers fa que moltes persones prefereixin comprar pis, però és difícil als compradors locals pels preus actuals, per això les vendes d’habitatges a Barcelona i sobretot en la zona de l’Eixample estan disminuint lentament i s’estan traslladant a zones limítrofes amb la ciutat.

Sempre que baixen els preus hi ha un procés de maduració dels venedors, si feia poc pel mateix preu es podia obtenir una quantitat de diners per la venda d’un pis, costa acceptar que ara s’obtindrà una quantitat inferior. A això ho diem procés de maduració (tothom ha de madurar per a acceptar la seva situació actual). Per tant, el que preveiem des de Grup Solfinc és que els preus aniran ajustant-se progressivament fins que la demanda actual pugui comprar i així els venedors aconsegueixin també el seu objectiu.

Comparteix-ho :

Altres notícies que et poden interessar: