Endreçar l’armari?

abr. 11, 2019 | Últimes entrades

Quan pensem en endreçar l’armari sovint ens fa mandra fer-ho, conscients de que hem de prendre decisions sobre el contingut del mateix.

Realment és així i cal fer-ho sense mandra i amb determinació. Per això el primer de tot que us aconsellaria és que generéssiu un ambient adient per fer-ho. Poseu-vos música, prepareu-vos un got i d’aigua i si us agrada podeu encendre alguna espelmeta aromàtica. Una vegada estigui tot això ja us podeu preparar per a actuar.

Hi ha unes consignes que són molt importants a l’hora de fer una acció d’ordre, i aquestes són les següents:

  1. Buidar
  2. Descartar
  3. Categoritzar
  4. Endreçar

Buidar. Sense dubtar-ho, buideu tot el contingut de l’armari  i tota la roba que tingueu per casa a un sol lloc com el llit, un sofà o similar. Aquesta acció us farà prendre consciencia de la quantitat de roba que teniu. Aprofiteu que teniu l’armari buit per passar-li un drap humit per retirar la pols i ja el teniu llest per passar a la següent etapa.

Descartar: Descarteu tota aquella roba que estigui en mal estat, la que faci molt de temps que no us heu posat, la que sabeu del cert que teniu allà per si de cas i que mai arriba el dia de lluir-la, senzillament perquè ja no us va, perquè està passada de moda o perquè forma part d’un passat que ja no està amb vosaltres. De debò, no dubteu, retireu del vostre armari la roba que no feu anar perquè us està ocupant un espai que necessiteu per a la que sí que utilitzeu. Siguem pràctics i funcionals! A més a més, penseu que aquesta roba que vosaltres no utilitzeu pot fer un molt bon servei a qui de debò la necessita.

Categoritzar: Si ja heu descartat, que és una de les coses que més costa,  ja podeu passar a la següent feina que és categoritzar. Exactament consisteix en agrupar les peces de roba per categories. Samarretes curtes, samarretes llargues, faldilles, camises, vestits, roba interior,  sabates , accessoris, bolsos, etc. D’aquesta manera podreu trobar el que necessiteu sense dubtar ni un minut.

Endreçar: Cada persona necessita una organització en funció de l’espai, de la quantitat de roba que té i principalment de la seva forma de vida. Però per generalitzar us recomano que la roba de penjar tipus camises, vestits, jaquetes i pantalons de vestir…  ho feu per categories, amb línia ascendent de peces llargues i pesades  a més curtes i lleugeres, en degradat de colors i sobretot que utilitzeu tots els penja robes iguals i d’un mateix color. Fora els de la tintoreria!!!  Intenteu que obrir el vostre armari us doni sensació d’estètica i ordre visual.

La roba com ara texans, jerseis, samarretes i tops, doblegada en vertical així la tindreu a mà i la veureu en un cop d’ull. El millor que podeu fer és posar capses o cistelles a les prestatgeries com si fossin calaixos, si és que no en teniu.

Importantíssim mantenir sempre un mateix criteri. Totes les peces de roba agrupades per al seu ús concret, així ho trobareu tot a la primera.

Hi ha moltes persones que tenen problemes a l’hora de fer aquesta tasca que us descric. Senzillament perquè ens costa prendre decisions. Si és el vostre cas, no dubteu en demanar ajuda a una bona Organitzadora Professional que analitzarà la vostra situació, us dirà quina és la millor solució per al vostre armari i si ho voleu també us pot executar la feina.

Us animeu? Doncs ara és el moment de fer-ho!

 

Montse Roig – Home Stager y Decoradora