Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Entrevista a Ramón Soler al programa de ràdio M2

juny 6, 2024 | Últimes entrades

El passat dimecres 22 de maig, Ramón Soler, gerent del Departament comercial de Solfinc i administrador de les tres societats (Solfinc Pisos, Solfinc Lloguers i Solfinc de J.Soler Torrents), va participar en el programa de ràdio M2, un programa de ràdio immobiliària de la MLS Immosomni, presentat per la seva presidenta Eva López. En aquesta entrevista, es va parlar, entre altres temes, sobre el canvi generacional en una empresa familiar i com es poden adaptar dues mentalitats diferents a un mateix sector, es van abordar diferents temes d’actualitat i es van posar en comú opinions de diferents especialistes del sector.

Adaptació de Solfinc al canvi generacional

En una societat en la qual conviuen persones de diferents edats, les empreses veuen la necessitat d’adaptar-se a cadascuna d’aquestes generacions. En el passat, aquesta adaptació era gradual i progressiva, no obstant això, la revolució digital ha fet que les diferències generacionals tinguin característiques tan distintives que el fet de contentar-les a totes es fa més complicat per a les empreses. Tot i així, per a l’èxit de companyies com Solfinc, és crucial trobar la manera de poder ajustar els seus procediments, serveis i comunicació, entre altres aspectes, a cada client i les seves necessitats.

Tal com va mencionar Ramón, “a les finques de l’Eixample viu molta gent gran, amb la qual cosa cal oferir un tracte molt més tradicional, la part digital no la pots aplicar tant. En casos de finques d’obra nova, com a Sant Cugat, on viu gent de generacions més joves, les noves eines digitals es poden aplicar més”. Aplicar una metodologia híbrida és el que en molts casos funciona millor, ja que no deixes de banda cap generació, abastant un públic més ampli a la teva empresa.

Notícies d’actualitat

Durant el programa, es van abordar diferents qüestions relacionades amb el sector immobiliari. El primer debat va sorgir amb el tema del possible “boom immobiliari“, que deixava clar que no es preveu una bombolla immobiliària durant el pròxim any. Encara que és cert que a Barcelona existeix un problema de poca oferta i molta demanda, els preus es mantindran com estan o potser pugin moderadament, però s’accelerarà el procés de venda dels pisos i, per tant, es reduiran les visites a aquests, ja que la cua serà tan llarga que el temps serà molt limitat.

Un altre dels aspectes que es van tractar és la crisi de l’oferta del lloguer. El mercat del lloguer a Espanya, i especialment en ciutats com Madrid i Barcelona, enfronta una preocupant disminució de l’oferta. “La mitjana de pisos de lloguer fa 2 o 3 anys a Solfinc era d’uns 20 aproximadament, actualment, aquesta dada s’ha reduït en un 60%, baixant l’oferta a uns 5 o 6 pisos mensuals”, va explicar Ramón Soler, qui va assegurar que “el mercat del lloguer mai havia estat tan tensionat com està ara”.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Immosomni (@immosomni)

Entre altres dels temes socials i d’interès que es van atendre durant el programa de ràdio M2, es troba la problemàtica de la llei per desallotjar els okupes. “La llei per fer fora okupes en 24 hores s’encalla al congrés, porta 11 pròrrogues del termini d’esmenes”, llegia Eva López, donant per iniciat el debat sobre aquest complex assumpte. La norma, impulsada pel Senat amb majoria del PP, proposa el desallotjament immediat dels ocupants il·legals i endureix les penes de presó, que poden arribar fins a tres anys si hi ha violència. Aquest estancament podria prolongar-se fins al final de la legislatura, impedint la seva aprovació. “Un estat de dret en el qual no es protegeix la propietat privada, no és un estat de dret”, afegia Ramón després d’explicar un succés ocorregut amb un dels clients de Solfinc.

Conclusió

Concloent amb l’entrevista, es va recapitular al tema dels canvis generacionals i la necessitat de les empreses d’adaptar-se a aquests no únicament de cara als clients, sinó també a nivell intern. Tal com explicava Ramón, la manera de fer, liderar i intentar actualitzar tots els aspectes possibles d’una empresa fundada fa gairebé 50 anys a una nova era, comporta un procés de planificació, formació, constància, adaptació, paciència i resolució. A més, comptar amb l’ajuda de professionals per enfrontar aquests canvis i poder evolucionar, pot ser molt útil per aconseguir l’èxit i els objectius establerts. “Encara que la feina es vagi transformant a causa de les noves tecnologies, la intel·ligència artificial, etc., l’objectiu és aconseguir que els valors d’una empresa siguin els mateixos”, va afegir Eva.

En conclusió, la participació de Ramón en el programa de ràdio M2 va ser una oportunitat valuosa per explorar les últimes notícies del sector immobiliari, les adaptacions a les noves tendències i la importància de connectar amb les noves generacions. A Solfinc, treballem diàriament amb un enfocament innovador i adaptatiu per complir amb les necessitats dels nostres clients en administració de finques, gestió de lloguers, serveis immobiliaris i assegurances.

Per veure l’entrevista completa i aprofundir en aquests temes, podeu accedir fent clic aquí.

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

Em pot demanar un veí la meva llicència d’obra?

En l'àmbit de l'administració de comunitats, una llicència d'obra és un document essencial emès per les autoritats pertinents que autoritza legalment l'execució de treballs de construcció, renovació o modificació en una propietat. Aquestes llicències garanteixen que...