Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Es manté la finalització de l’estat d’alarma el 9 de maig i s’amplia tres mesos la moratòria de lloguers i suspensió de desnonaments

abr. 15, 2021 | Últimes entrades, Últimes entrades

Pedro Sánchez manté la seva pretensió que el proper 9 de maig sigui la finalització de l’estat d’alarma decretat per última vegada a Espanya el passat 25 d’octubre per combatre la pandèmia del coronavirus malgrat que els grups que conformen la majoria que dóna suport a el Govern li van advertir de la necessitat de replantejar la finalització de l’estat d’alarma fins que no hi hagi una legislació que habiliti a les Comunitats autònomes a legislar restriccions de mobilitat i tocs de queda per gestionar l’últim tram de la pandèmia, fins a aconseguir la immunitat de grup, prevista per a finals d’agost.

Però el president de Govern va arrencar la seva compareixença al Congrés anunciant que ampliarà tres mesos totes les mesures de protecció social en matèria de desnonaments i contractació de lloguer d’habitatges.

Per la seva banda, l’oposició (PP i Vox) va carregar amb duresa contra la gestió pandèmica de Sánchez i contra el seu pla de reconstrucció. “¿Vostè qui es creu que és?”, “¿Creu que és normal venir a dir que no va a detallar el seu pla?”, “¡Una mica de respecte!”,”intenta vendre una pizza reescalfada”. Va ser el to que va utilitzar Casado per esmenar la gestió de Sánchez.

Després d’ell, el president de Vox, Santiago Abascal, va elevar el seu to, fins i tot una mica més del que és habitual, competint en duresa i contundència amb Casado. El líder de Vox va acusar Sánchez de “provocar milers de morts, milers de tancament d’empreses i milers d’aturats”.

“Tenim el compromís de no deixar ningú enrere”, ha ressaltat Sánchez del seu Govern de coalició. “Anem a ampliar durant tres mesos més la possibilitat de sol·licitar la moratòria o condonació parcial de la renda del lloguer d’habitatge quan l’arrendador sigui un gran forquilla o una entitat pública”, ha anunciat.

En segon lloc, el Govern s’estendrà també durant tres mesos els contractes que puguin acollir-se a la pròrroga extraordinària de sis mesos dels lloguers d’habitatge en els mateixos termes i condicions del contracte en vigor.

I en tercer lloc, també es mantindrà durant tres mesos la suspensió dels desnonaments i llançaments d’arrendataris vulnerables sense alternativa habitacional, inclosos aquells llars afectades per procediments de llançament del seu habitatge habitual que no es derivin de contractes d’arrendament quan existeixin persones dependents, víctimes de violència sobre la dona o menors d’edat a càrrec, prèvia valoració ponderada i proporcional de jutge. “Totes aquestes mesures estaven vigents fins al pròxim 9 de maig, quan es preveu la finalització de l’estat d’alarma, i totes elles es van a prorrogar per tres mesos més”, ha subratllat.

Després de la finalització de l’estat d’alarma, “l’èxit dependrà de la unitat de tots, l’eficàcia de la coordinació i la responsabilitat individual”

Perquè, tot i els temors i recels d’alguns presidents autonòmics, i la demanda de partits de l’oposició i també socis de legislatura d’articular un paraigua jurídic alternatiu, Sánchez ha confirmat la seva pretensió de realitzar la finalització de l’estat d’alarma, una “situació jurídica excepcional “, el proper 9 de maig. A partir d’aquesta data, ha assenyalat el president de Govern, “l’èxit dependrà de la unitat de tots, de l’eficàcia de la nostra coordinació i de la responsabilitat individual”. “La intenció de Govern és no prorrogar l’estat d’alarma”, ha corroborat, per “deixar enrere l’excepcionalitat”.

Sánchez ha iniciat la seva intervenció reivindicant el 90è aniversari de la proclamació de la II República que es commemora aquest 14 d’abril. “Els aniversaris ens serveixen per reflexionar, per poder mirar enrere i comprovar que hi ha un vincle lluminós amb el nostre millor passat que hem de reivindicar”, ha ressaltat. El president ha assenyalat que aquesta data de 1931, al costat de la de el 6 de desembre de 1978 en què es va proclamar la Constitució i la de el 12 de juny de 1985 a què es va signar el tractat d’adhesió a la Unió Europea, són les que han convertit a Espanya “en un gran país”. “Tres salts cap endavant en la modernització, el progrés i la igualtat dels espanyols”, ha assenyalat, “Democràcia, Constitució i Europa”, ha ressaltat, serà el que prevalgui, 90 anys després, “davant de l’odi i enfront de l’enfrontament”. I també per “superar la pitjor emergència econòmica, sanitària i social de l’últim segle de la història de la nostra humanitat”.

D’altra banda, segueix el nostre contingut al BlocFacebook, Instagram o Twitter per a més contingut del sector.

Font: https://www.lavanguardia.com/

Guia completa per a comprar la teva primera llar a Barcelona

Guia completa per a comprar la teva primera llar a Barcelona

Comprar la teva primera llar a Barcelona pot ser un emocionant però també un procés complex ple de decisions importants. Des de triar la ubicació adequada fins a entendre els tràmits legals i financers, cada pas és crucial per a garantir una compra reeixida i...

Què és el home staging?

Què és el home staging?

En el competitiu mercat immobiliari de Barcelona, diferenciar-se és clau per a captar l'atenció de potencials compradors i aconseguir vendes reeixides. En aquest context, emergeix el home staging com una poderosa eina que transforma espais per a fer-los més atractius...