Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

És possible canviar l’ús d’un local comercial a habitatge sense el permís de la comunitat de veïns

juny 12, 2020 | Últimes entrades

Darrerament hem estat vivint temps difícils i incerts … Això ha causat que molts propietaris no hagin pogut treure rendibilitat als seus locals, fent que es plantegin canviar l’ús del seu local comercial per el d’habitatge. Malgrat tot, comunament sorgeixen preguntes sobre si la Comunitat de Propietaris ha de decidir sobre aquest canvi.

Però … Què té a veure la comunitat de propietaris en tot això?

Primer de tot cal tenir en compte que cada edifici compta amb un document que bàsicament descriu físicament l’edifici, incloent les seves immobles (locals i habitatges), els elements comuns i la quota de participació que cada finca té en aquests, a més de contenir regles de constitució. També poden existir estatuts de la comunitat.

Per modificar aquest document i els estatuts es requereix unanimitat dels propietaris de la comunitat.

Llavors, aquesta decisió ha de ser aprovada per la comunitat?

Segons l’anterior, podríem pensar que el canvi d’ús modifica el títol constitutiu en el qual es descriu que aquest local és un local i no és un habitatge i, per tant, necessitarem la unanimitat de la comunitat per poder modificar l’ús del nostre local .

No obstant això, no es requerirà la unanimitat, ni tan sols l’aprovació en junta, sempre que concorrin els següents aspectes:

– Que no hi hagi una prohibició expressa en el títol constitutiu o els estatuts de la comunitat sobre la modificació d’ús dels immobles.

– Que amb la modificació no s’alteri cap element comú o es modifiquin les quotes de participació.

Això es deu al fet que hi ha plena llibertat per establir l’ús d’un immoble en propietat horitzontal, llevat que estigui legalment prohibit o que expressament s’hagi prohibit el canvi de destinació en el títol constitutiu o en els estatuts de la comunitat, sempre que aquest canvi no modifiqui un element comú o les quotes de participació.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

A Barcelona, la decisió de contractar una assegurança de llar és crucial no només per a protegir la seva propietat, sinó també per a brindar tranquil·litat en cas d'imprevistos. A Solfinc, entenem la importància de resguardar la seva inversió immobiliària. Aquest...