Espanya, el segon país de la UE que més ha estalviat durant la pandèmia

maig 11, 2021 | Últimes entrades

Els confinaments i les restriccions a conseqüència de la pandèmia han tingut un efecte directe sobre la butxaca de les llars. El no poder sortir amb normalitat, les limitacions d’horari i d’aforaments dels comerços i bars, així com la por al coronavirus, han rebaixat el consum privat i impulsat la capacitat d’estalvi. Així, la liquiditat de les llars de la Unió Europea va augmentar un 6,6% en el quart trimestre de 2020 respecte al mateix període de l’any anterior a causa de les mesures per a frenar la pandèmia, amb Espanya com a segon país de la UE que més ha estalviat durant pandèmia, on s’observa un major descens en el consum de les famílies, un 11,2% menys, segons l’oficina d’estadística comunitària, Eurostat.

De fet, a Espanya, les reserves de diners en dipòsits han anat pujant fins a nivells rècords per sobre dels 920.000 milions d’euros, segons les últimes dades disponibles en el Banc d’Espanya. En general, l’estalvi en l’economia de les famílies europees s’explica “per una gran disminució de la despesa de consum individual de les llars en termes interanuals”, va apuntar Eurostat, relacionada amb les mesures adoptades per a frenar la pandèmia del coronavirus.

L’augment interanual de la taxa d’estalvi en el conjunt de la UE es deu al fet que la despesa de les llars va ser un 7% inferior en el club comunitari respecte a 2019, amb Espanya (11,2%) sent el segon país de la UE que més ha estalviat durant pandèmia, just darrere d’Eslovènia, que suma el 15,4% en la reducció del consum.

En tots els Estats membres dels quals es disposen dades per al quart trimestre de 2020, l’estalvi de les llars va ser superior que el de l’any anterior. D’altra banda, Dinamarca ha estat l’únic país de la UE en el qual el consum de les llars va augmentar, un 0,2%.

Si necessites informació sobre aquest tema o qualsevol altre, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través de la nostra pàgina web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el Blog, Facebook , Instagram o Twitter per a més contingut de sector.

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...