Totes les excepcions per al confinament perimetral decretat a Catalunya

nov. 2, 2020 | Últimes entrades, Últimes entrades

Les noves mesures per frenar l’avanç de la segona onada de la pandèmia ja han entrat en vigor a Catalunya el divendres 30 d’octubre del 2020 amb la seva publicació al DOGC, des de les 6.00 hores de divendres fins a les 6.00 de dilluns que ve estarà prohibit sortir del municipi de residència (també ho estarà el proper cap de setmana), mentre la restricció de limitació de desplaçaments fora de Catalunya es mantindrà durant els pròxims 15 dies.

Què excepcions contemplen aquestes mesures?

La primera d’elles és l’assistència a centres, serveis i establiments sanitaris i socials. També estaran exempts de la limitació de mobilitat aquelles persones que hagin de complir les seves obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals.

El desplaçament fora de la zona confinada haurà d’acreditar

S’haurà d’acreditar el desplaçament entre municipis per donar assistència a:

  • Centres universitaris, docents i educatius.
  • La cura a persones grans, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
  • Desplaçaments a entitats financeres, d’assegurances, davant òrgans judicials, públics o notarials.
  • Renovació de permisos, documentació oficial, altres tràmits administratius que no es puguin ajornar, per a la realització d’exàmens o proves oficials també inajornables.
  • Les activitats esportives individuals a l’aire lliure entre municipis limítrofs, les competicions esportives oficials d’àmbit estatal, internacional o professional autoritzades que se celebraran sense assistència de públic.
  • Les situacions per causa de força major, situació de necessitat o qualsevol altra activitat degudament acreditada també podran justificar un desplaçament fora del municipi de residència.

El 31 d’octubre i 1 de novembre es permetran els desplaçaments a cementiris situats a la mateixa comarca

Amb motiu de la festivitat de Tots Sants, es permetran els desplaçaments a cementiris que es trobin dins de la mateixa comarca en què es resideix els dies 31 d’octubre i 1 de novembre.

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...