La Generalitat aprova una ajuda pels autònoms

nov. 4, 2020 | Últimes entrades

Els autònoms són el col·lectiu més perjudicat per la pandèmia perquè, al cessar l’activitat, perden ingressos. És per això que la Generalitat ofereix una ajuda als autònoms afectats per les noves mesures per evitar la segona onada de la Covid-19. El pla consisteix en una prestació única de 2.000 euros, de la qual es podran beneficiar unes 10.000 persones. La nova ajuda que ofereix la Generalitat  pels autònoms té el format d’una prestació de pagament únic i té com a objectiu el manteniment de l’activitat econòmica.

És un programa similar i complementari a què es va posar en marxa el març passat, malgrat que aquest ajut de la Generalitat només cobreix una part molt petita del volum d’autònoms que hi ha a Catalunya (al voltant de mig milió d’autònoms). Al mes d’abril es van beneficiar 8.869 persones de el programa posat en marxa.

Ja hem vist diferents mesures per part de Govern per suavitzar les mesures que s’estan prenent, com ara la rebaixa del 50% del lloguer en els locals afectats per les restriccions.

Quins són els requisits per sol·licitar l’ajuda?

  • Tenir domicili fiscal a Catalunya.
  • Tenir ingressos inferiors a 35.000 euros el 2019 i portar tres trimestres amb menys de 13.125 euros d’ingressos aquest any.

Cal tenir en compte que l’ajuda és compatible amb altres prestacions públiques. La prestació és tant per als treballadors autònoms individuals com per a aquells que cotitzen en el règim d’autònoms però estan empleats en una microempresa. En el cas dels autònoms que formin part d’una societat, com els cooperativistes, l’empresa no haurà de tenir més de sis membres en aquest règim.

Vols sol·licitar l’ajuda?

Nosaltres t’ajudem. Truca’ns al 93 458 83 05 ext.2 o envia’ns un correu electrònic a assessories@solfinc.com i els nostres assessors t’ajudaran.

És obligatori tenir extintors a la comunitat de propietaris?

És obligatori tenir extintors a la comunitat de propietaris?

La seguretat en una comunitat de propietaris és una responsabilitat compartida, i els extintors tenen un paper crucial en la protecció de tots els residents. Ja tractem en un article anterior la normativa de la protecció contra incendis als pàrquings. En aquest...