Hotels-coworking, una oportunitat per al mercat hoteler

set. 9, 2020 | Últimes entrades

L’ús d’hotels com a espais d’oficina podria incrementar fins a un 20% els ingressos dels operadors hotelers especialitzats en aquest nínxol de producte, reactivant el mercat hoteler urbà. Alguna d’aquestes empreses estan ja aprofitant la tendència del teletreball per a adaptar els seus establiments i oferir un servei amb potencial de generar ingressos addicionals en la mesura en què els hotels poden proporcionar espais de reunions i d’oficina aprofitant les seves instal·lacions físiques i infraestructures tecnològiques.

Què hi ha de les empreses de Coworking?

Les empreses de Coworking ofereixen la possibilitat de llogar per dies, però majoritàriament el seu model de negoci és rendible sobre la base de llogar de manera setmanal o per períodes encara més llargs. Per tant, l”hotel híbrid’ arribaria per a suplir la necessitat d’oficines per hores o dies, que actualment compta amb una oferta molt limitada però una demanda en creixement, responent així a la necessitat de moltes organitzacions que han implantat o implantaran de manera massiva el teletreball.

Una gran oportunitat

Els hotels que ofereixin els seus serveis tradicionals, però a més un espai en el qual reunir-se, col·laborar, socialitzar o treballar, podran optimitzar les àrees de baix rendiment dins de l’hotel, utilitzant l’espai de dues formes diferents alhora i incrementant així els ingressos. Aquest concepte no sols podria atreure els inversors institucionals, sinó que podria transformar-se en una nova manera d’oferir serveis hotelers.

El model d’hotel híbrid

Aquest concepte innovador en el mercat hoteler uneix els serveis d’hotel i d’oficina flexible de manera simultània. És per això que pot requerir alguns ajustos als hotels. Les característiques que hauria de complir un hotel per a fer totes dues activitats haurien de ser:

  • Gran infraestructura i equipament tecnològic.
  • Flexibilitat en la configuració del mobiliari i els espais de l’habitació d’hotel, per a transformar-la ràpidament en oficina o viceversa.
  • Instal·lacions adequades per al treball compartit: sales de reunions, espais flexibles en zones comunes, zones habilitades per al coworking.
  • Bones instal·lacions, adequades per a esdeveniments a petita escala.
  • Capacitat d’oferir serveis de personalització d’espais.

Es tracta d’oferir flexibilitat diària, o fins i tot per hores, per al lloguer d’espais de treball amb un servei personal i d’alta qualitat, una cosa en la qual la indústria turística és especialista. A més, complementar aquesta activitat amb la tradicional de l’hotel, pot generar un gran potencial per a fidelizar nous clients.

Els avantatges

Un ‘hotel híbrid’ ofereix a les empreses una opció addicional d’espai de treball flexible per als seus empleats sense obligacions de lloguer a llarg termini o grans inversions en espais d’oficina.

Si bé moltes companyies continuaran prevalent l’assistència dels seus treballadors a espais d’oficines convencionals, unes altres tendiran a modificar la seva estratègia immobiliària respecte a la seva força laboral, oferint la possibilitat d’alternar el treball presencial amb el teletreball. És aquí on el sector hoteler pot aportar una solució de forma molt eficient.

El risc que té posar un pis en lloguer de temporada

El risc que té posar un pis en lloguer de temporada

A Espanya, l'oferta de lloguer de temporada ha experimentat un creixement notable els últims mesos, coincidint amb l'entrada en vigor de la Llei d'Habitatge. Aquesta alternativa a l'arrendament tradicional ha representat el 10% de totes les cases al mercat el tercer...