Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Hotels-coworking, una oportunitat per al mercat hoteler

set. 9, 2020 | Últimes entrades

L’ús d’hotels com a espais d’oficina podria incrementar fins a un 20% els ingressos dels operadors hotelers especialitzats en aquest nínxol de producte, reactivant el mercat hoteler urbà. Alguna d’aquestes empreses estan ja aprofitant la tendència del teletreball per a adaptar els seus establiments i oferir un servei amb potencial de generar ingressos addicionals en la mesura en què els hotels poden proporcionar espais de reunions i d’oficina aprofitant les seves instal·lacions físiques i infraestructures tecnològiques.

Què hi ha de les empreses de Coworking?

Les empreses de Coworking ofereixen la possibilitat de llogar per dies, però majoritàriament el seu model de negoci és rendible sobre la base de llogar de manera setmanal o per períodes encara més llargs. Per tant, l”hotel híbrid’ arribaria per a suplir la necessitat d’oficines per hores o dies, que actualment compta amb una oferta molt limitada però una demanda en creixement, responent així a la necessitat de moltes organitzacions que han implantat o implantaran de manera massiva el teletreball.

Una gran oportunitat

Els hotels que ofereixin els seus serveis tradicionals, però a més un espai en el qual reunir-se, col·laborar, socialitzar o treballar, podran optimitzar les àrees de baix rendiment dins de l’hotel, utilitzant l’espai de dues formes diferents alhora i incrementant així els ingressos. Aquest concepte no sols podria atreure els inversors institucionals, sinó que podria transformar-se en una nova manera d’oferir serveis hotelers.

El model d’hotel híbrid

Aquest concepte innovador en el mercat hoteler uneix els serveis d’hotel i d’oficina flexible de manera simultània. És per això que pot requerir alguns ajustos als hotels. Les característiques que hauria de complir un hotel per a fer totes dues activitats haurien de ser:

  • Gran infraestructura i equipament tecnològic.
  • Flexibilitat en la configuració del mobiliari i els espais de l’habitació d’hotel, per a transformar-la ràpidament en oficina o viceversa.
  • Instal·lacions adequades per al treball compartit: sales de reunions, espais flexibles en zones comunes, zones habilitades per al coworking.
  • Bones instal·lacions, adequades per a esdeveniments a petita escala.
  • Capacitat d’oferir serveis de personalització d’espais.

Es tracta d’oferir flexibilitat diària, o fins i tot per hores, per al lloguer d’espais de treball amb un servei personal i d’alta qualitat, una cosa en la qual la indústria turística és especialista. A més, complementar aquesta activitat amb la tradicional de l’hotel, pot generar un gran potencial per a fidelizar nous clients.

Els avantatges

Un ‘hotel híbrid’ ofereix a les empreses una opció addicional d’espai de treball flexible per als seus empleats sense obligacions de lloguer a llarg termini o grans inversions en espais d’oficina.

Si bé moltes companyies continuaran prevalent l’assistència dels seus treballadors a espais d’oficines convencionals, unes altres tendiran a modificar la seva estratègia immobiliària respecte a la seva força laboral, oferint la possibilitat d’alternar el treball presencial amb el teletreball. És aquí on el sector hoteler pot aportar una solució de forma molt eficient.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

A Barcelona, la decisió de contractar una assegurança de llar és crucial no només per a protegir la seva propietat, sinó també per a brindar tranquil·litat en cas d'imprevistos. A Solfinc, entenem la importància de resguardar la seva inversió immobiliària. Aquest...