Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

Normativa de càmeres de seguretat en comunitat de propietaris

març 31, 2023 | Comunitats

La seguretat és un tema molt important, per això, moltes decideixen instal·lar càmeres de seguretat en comunitat de propietaris per prevenir possibles delictes i tenir un control més efectiu a les zones comunes de l’edifici. No obstant això, és important tenir en compte que la instal·lació de càmeres de seguretat pot comportar sancions si no es compleixen una sèrie de requisits legals per garantir la privadesa dels residents.

En primer lloc, cal que la instal·lació de les càmeres sigui aprovada per una junta de propietaris. A més, segons el Reglament General de Protecció de Dades, les imatges i sons que es captin han de ser tractats amb cura i respectant els drets dels residents (Reglament General de Protecció de Dades, apartat 6.1).

Un cop instal·lades les càmeres, és important registrar el seu ús al Registre d’Activitats de tractament de dades per garantir la transparència i la legalitat en el seu ús. A més, és obligatori informar els residents de l’existència de càmeres de seguretat a la comunitat mitjançant la col·locació de cartells en llocs visibles.

És important destacar que les càmeres de seguretat en comunitat de propietaris només han de capturar imatges de les zones comunes de la comunitat i no han d’envair la privadesa dels residents. Tampoc no han de capturar imatges de terrenys o habitatges adjacents. En cas que la instal·lació sigui realitzada per una empresa instal·ladora, és important que es compleixi amb la legislació i la normativa vigent.

Per garantir la privadesa dels residents, les imatges capturades per les càmeres només han de ser accessibles per la persona designada per la comunitat de propietaris. A més, el sistema d’enregistrament s’ha d’instal·lar en un lloc no visible i vigilat i s’ha de proporcionar un usuari i una contrasenya per accedir a les imatges.

Si la instal·lació va a càrrec d’una empresa instal·ladora, la legislació i la normativa s’han de complir igualment. Per tenir accés a les imatges, s’haurà de crear un usuari i contrasenya.

En resum, la instal·lació de càmeres de seguretat en comunitat de propietaris és legal sempre que es compleixin els requisits legals establerts. És important que els residents estiguin informats de l’existència d’aquestes càmeres i se’n garanteixi la privadesa en tot moment.

Les gestions de la teva comunitat de propietaris no han de suposar un problema. Per tant, si necessites ajuda a gestionar la teva comunitat de propietaris en Barcelona, no dubtis en posarte en contacte amb el millor administrador de finques Barcelona.

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Font: Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...