Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

La Inversió Estrangera a Habitatges a Espanya: Anàlisi del Primer Semestre de 2023

oct. 18, 2023 | Inmobiliaria

La inversió immobiliària estrangera a Espanya ha estat un tema destacat durant anys, i el primer semestre del 2023 no n’ha estat una excepció, ja que s’han seguit batent rècords.

Sabies què? Les compres d’habitatges a Espanya per part d’estrangers han representat el 21,4% del total d’operacions entre el gener i el juny del 2023 (segons les estadístiques recents del Consell General del Notariat).

Tot i una disminució del 7,5% en comparació del mateix període de l’any anterior, aquest grup continua sent una força significativa al mercat immobiliari espanyol.

Tendències de Compra

Entre les gairebé 68.000 compravendes realitzades per estrangers, els estrangers residents a Espanya van fer el 56,8%, mentre que l’altre 43,2% va correspondre als estrangers no residents.

Però… Vols saber qui són els que paguen més per metre quadrat? Doncs principalment són els suecs (3.036 euros/m2), danesos (2.930 euros/m2) i nord-americans (2.921 euros/m2), aconseguint xifres històriques.

D’altra banda, són els marroquins (689 euros/m2), romanesos (1.086 euros/m2) i equatorians (1.335 euros/m2) els que opten per propietats més assequibles.

Els britànics són els principals compradors de cases a Espanya. De mitjana van comprar per 2.077 euros/m2. Ja fa tres semestres seguits (des del 1S 2022) superant la barrera dels 2.000 euros/m2.

inversió immobiliària estrangera a Espanya

Inversió immobiliària estrangera a Espanya

Variacions de Preu per Nacionalitat i Residència

Compradors estrangers no residents a Espanya

Una tendència particularment notable és l’augment continu en els preus pagats pels estrangers no residents. Aquests compradors han establert un nou rècord, amb un preu mitjà al voltant de 2.600 euros/m2, amb un increment del 2,8% interanual. Aquesta fita és particularment significativa perquè ha estat en vigor des de principis del 2021, superant fins i tot els valors assolits durant l’auge immobiliari espanyol el 2007.

Durant els darrers dos anys i mig, els estrangers no residents han estat establint rècords de preus en les propietats que compren a Espanya, demostrant la seva confiança i creixent interès en el mercat espanyol.

inversió immobiliària estrangera a Espanya

Inversió immobiliària estrangera a Espanya – NO RESIDENTS

Compradors estrangers residents a Espanya

D’altra banda, els estrangers residents també han mostrat patrons interessants a les seves eleccions de compra.

Els nord-americans van encapçalar la llista, pagant una mitjana de 2.742 euros/m2, seguits pels danesos amb 2.526 euros/m2 i els suecs amb 2.390 euros/m2. Els britànics, encara que històricament actius al mercat espanyol, van pagar un preu relativament més baix de 1.792 euros/m2, quedant per sota dels alemanys (2.281 euros/m2) i els francesos (2.178 euros/m2).

Tot i això, els ciutadans equatorians no residents van sorprendre el mercat en pagar un preu extraordinari de 5.066 euros/m2, un valor sense precedents registrat pels notaris. També es van destacar els suecs no residents (3.168 euros/m2), danesos no residents (3.049 euros/m2) i francesos no residents (2.319 euros/m2), que mai abans no havien invertit tant en propietats espanyoles.

Vuit nacionalitats més, incloent-hi britànics, italians i belgues, també van assolir preus rècord en les seves compres, subratllant la diversitat i el dinamisme del mercat immobiliari espanyol el 2023.

Regionalització de Preus

Les diferències de preu també s’observen a nivell regional. Madrid i les Canàries han assolit preus rècord de 3.130 euros/m2 i 2.378 euros/m2 respectivament, mentre que a les Balears, el mercat s’ha mantingut a prop del sostre assolit el 2022, vorejant els 4.000 euros/m2. Andalusia ha registrat els preus més alts des de finals del 2008, amb una mitjana de 2.196 euros/m2. D’altra banda, regions com ara Aragó i Navarra han experimentat descensos en els preus.

inversió immobiliària estrangera a Espanya

Preu mitjà de l’habitatge comprat per estrangers, per CCAA

Conclusió

Tot i certes fluctuacions i desafiaments, la inversió estrangera al mercat immobiliari espanyol continua sent sòlida. Els estrangers, tant residents com no residents, continuen veient l’atractiu de les propietats espanyoles, i aquest interès ha portat a preus rècord a diverses regions. A mesura que Espanya continua sent una destinació popular per a la inversió immobiliària internacional, aquestes tendències ofereixen una visió fascinant del mercat en evolució i com les preferències i els comportaments de compra estan canviant amb el temps.

Si tens alguna consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant els formularis de la web.

D’altra banda, segueix el nostre contingut en el BlogFacebookInstagram o Twitter per a més contingut del sector.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

A Barcelona, la decisió de contractar una assegurança de llar és crucial no només per a protegir la seva propietat, sinó també per a brindar tranquil·litat en cas d'imprevistos. A Solfinc, entenem la importància de resguardar la seva inversió immobiliària. Aquest...