Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

JUNTES DE PROPIETARIS PER TORNS

nov. 25, 2020 | Últimes entrades

Es poden fer juntes de propietaris per torns, en diferents hores o dies? La situació extraordinària causada per la pandèmia de la Covid-19 ens ha fet canviar i adaptar-nos a temps que mai havíem passat. Donades les limitacions de reunions i assistència, els propietaris es plantegen diferents mesures per continuar amb les tasques diàries, com la de realitzar juntes de propietaris per torns. Però, es legal realitzar-ho?

El Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida (CAFBL) considera que de cap manera és legal fer les juntes de propietaris per torns en diferents horaris o dies ja que, l’article 553-21 del CCC que regula les CONVOCATÒRIES de les reunions, en el punt 4, b) diu que la Convocatòria ha d’expressar de manera clara i detallada el dia, el lloc i l’hora de la reunió, conseqüentment la Junta s’ha de celebrar en UN SOL ACTE.

La celebració de juntes de propietaris per torns treu el sentit del debat de l’ordre del dia entre tots els membres de la Junta i per tant, la finalitat de la reunió d’aquest òrgan de govern que es prendre els acords de manera conjunta i col·lectiva. La convocatòria per torns, no sols és contrària a la pròpia naturalesa i al funcionament de l’òrgan, sinó que és jurídicament irregular i per tant consideren que qualsevol propietari podria impugnar els acords adoptats mitjançant aquesta fórmula i demanar la seva anul·lació.

Com a Administradors de Finques Col·legiats no podem recomanar en cap cas la celebració de juntes per torns, ja que fins i tot ens podrien exigir responsabilitats per haver-les convocat d’aquesta manera, ja que no s’ajusta a la legalitat i per contra, hauríem de promoure altres alternatives que sí segueixen la llei.

Si necessites informació sobre aquest tema o qualsevol altre, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant la nostra pàgina web o trucant-nos al 93 458 83 05.

D’altra banda, segueix el nostre contingut al Bloc, Facebook, Instagram o Twitter per a més contingut del sector.

Què és la gestió de lloguer vacacional?

Què és la gestió de lloguer vacacional?

En la dinàmica i competitiva indústria turística d'avui, la gestió de lloguer vacacional s'ha convertit en un element crucial per a l'èxit i la maximització de la rendibilitat de les propietats dedicades a l'hostalatge temporal. A Solfinc, entenem profundament com la...

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

És obligatori tenir assegurança de llar a Barcelona?

A Barcelona, la decisió de contractar una assegurança de llar és crucial no només per a protegir la seva propietat, sinó també per a brindar tranquil·litat en cas d'imprevistos. A Solfinc, entenem la importància de resguardar la seva inversió immobiliària. Aquest...