JUNTES DE PROPIETARIS PER TORNS

nov. 25, 2020 | Últimes entrades

Es poden fer juntes de propietaris per torns, en diferents hores o dies? La situació extraordinària causada per la pandèmia de la Covid-19 ens ha fet canviar i adaptar-nos a temps que mai havíem passat. Donades les limitacions de reunions i assistència, els propietaris es plantegen diferents mesures per continuar amb les tasques diàries, com la de realitzar juntes de propietaris per torns. Però, es legal realitzar-ho?

El Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida (CAFBL) considera que de cap manera és legal fer les juntes de propietaris per torns en diferents horaris o dies ja que, l’article 553-21 del CCC que regula les CONVOCATÒRIES de les reunions, en el punt 4, b) diu que la Convocatòria ha d’expressar de manera clara i detallada el dia, el lloc i l’hora de la reunió, conseqüentment la Junta s’ha de celebrar en UN SOL ACTE.

La celebració de juntes de propietaris per torns treu el sentit del debat de l’ordre del dia entre tots els membres de la Junta i per tant, la finalitat de la reunió d’aquest òrgan de govern que es prendre els acords de manera conjunta i col·lectiva. La convocatòria per torns, no sols és contrària a la pròpia naturalesa i al funcionament de l’òrgan, sinó que és jurídicament irregular i per tant consideren que qualsevol propietari podria impugnar els acords adoptats mitjançant aquesta fórmula i demanar la seva anul·lació.

Com a Administradors de Finques Col·legiats no podem recomanar en cap cas la celebració de juntes per torns, ja que fins i tot ens podrien exigir responsabilitats per haver-les convocat d’aquesta manera, ja que no s’ajusta a la legalitat i per contra, hauríem de promoure altres alternatives que sí segueixen la llei.

Si necessites informació sobre aquest tema o qualsevol altre, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant la nostra pàgina web o trucant-nos al 93 458 83 05.

D’altra banda, segueix el nostre contingut al Bloc, Facebook, Instagram o Twitter per a més contingut del sector.

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Nova llei d’habitatge: Preguntes freqüents

Ha entrat en vigor la nova Llei d'Habitatge que entra en vigor demà. A continuació, us presentem les preguntes més recurrents que hem rebut sobre la nova llei. Quan ha entrat en vigor la nova llei d'habitatge? La llei va entrar en vigor el dia 26 de maig de 2023 però,...

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

La Nova Llei d’Habitatge: Transformant el mercat immobiliari

En els darrers anys, l'habitatge s'ha convertit en un dels temes més importants i polèmics a la societat. Els preus alts, la manca d'accessibilitat i les dificultats per trobar una llar adequada han generat preocupació i malestar entre la població. Tot i això,...