Contacte

Valorem el teu pis

Blog i notícies

Àrea Client

Club Solfinc

Àrea Client

JUNTES DE PROPIETARIS PER TORNS

nov. 25, 2020 | Últimes entrades

Es poden fer juntes de propietaris per torns, en diferents hores o dies? La situació extraordinària causada per la pandèmia de la Covid-19 ens ha fet canviar i adaptar-nos a temps que mai havíem passat. Donades les limitacions de reunions i assistència, els propietaris es plantegen diferents mesures per continuar amb les tasques diàries, com la de realitzar juntes de propietaris per torns. Però, es legal realitzar-ho?

El Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida (CAFBL) considera que de cap manera és legal fer les juntes de propietaris per torns en diferents horaris o dies ja que, l’article 553-21 del CCC que regula les CONVOCATÒRIES de les reunions, en el punt 4, b) diu que la Convocatòria ha d’expressar de manera clara i detallada el dia, el lloc i l’hora de la reunió, conseqüentment la Junta s’ha de celebrar en UN SOL ACTE.

La celebració de juntes de propietaris per torns treu el sentit del debat de l’ordre del dia entre tots els membres de la Junta i per tant, la finalitat de la reunió d’aquest òrgan de govern que es prendre els acords de manera conjunta i col·lectiva. La convocatòria per torns, no sols és contrària a la pròpia naturalesa i al funcionament de l’òrgan, sinó que és jurídicament irregular i per tant consideren que qualsevol propietari podria impugnar els acords adoptats mitjançant aquesta fórmula i demanar la seva anul·lació.

Com a Administradors de Finques Col·legiats no podem recomanar en cap cas la celebració de juntes per torns, ja que fins i tot ens podrien exigir responsabilitats per haver-les convocat d’aquesta manera, ja que no s’ajusta a la legalitat i per contra, hauríem de promoure altres alternatives que sí segueixen la llei.

Si necessites informació sobre aquest tema o qualsevol altre, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant la nostra pàgina web o trucant-nos al 93 458 83 05.

D’altra banda, segueix el nostre contingut al Bloc, Facebook, Instagram o Twitter per a més contingut del sector.

A quina part d’Espanya és més rendible comprar un pis per llogar

A quina part d’Espanya és més rendible comprar un pis per llogar

Comprar un pis per llogar va tenir una rendibilitat del 6,5% anual a Espanya el 2022, segons dades revelades aquest dilluns per Fotocasa. La xifra, en base als preus de compra i lloguer del portal, varia en funció de la província, amb alguna sorpresa si es fa una...